HINDRET: Alexander Kristoff var uheldig i opptakten til spurten i Beijing rundt da kjedet til Daniel Oss, som nordmannen lå på hjul med, hoppet av. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
HINDRET: Alexander Kristoff var uheldig i opptakten til spurten i Beijing rundt da kjedet til Daniel Oss, som nordmannen lå på hjul med, hoppet av. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Uheldig Kristoff mistet seierssjanse

Hindret da konkurrentens kjede hoppet av.

Da rytteren foran mistet kjedegrepet på sykkelen, fikk norgesmester Alexander Kristoff (24) ødelagt seierssjansen i Beijing rundt torsdag.

Nordmannen tråkket for sin første internasjonale proffseier da uflaksen slo til 400 meter før målstreken. Den norske BMC-proffen måtte ta til takke med femteplass i verdenstourrittet.

- Jeg lå perfekt på hjul med Daniel Oss (Liquigas) da han mistet kjedet. Jeg måtte kaste meg på køen av folk som ville forbi ham, og da ble jeg stengt inne nok til at spurten var tapt. Likevel gjorde jeg det beste ut av det med femteplass, sa Alexander Kristoff til NTB.

Australske Heinrich Haussler i Garmin-laget vant etappen foran russiske Denis Galimzjanov. Sistnevnte blir lagkamerat med den regjerende norgesmesteren i Katjusja neste sesong.

Spurten var av det kaotiske slaget med velt og dramatikk.

- Heldigvis gjorde laget mitt en god jobb for meg, så jeg satt foran velten og ble ikke hindret, sa Kristoff, som sykler sesongens siste ritt i Kina.

Etappen gikk over 137 kilometer fra OL-stadion «Fugleredet» til Men Tou Gou.

Tyskeren Tony Martin leder fortsatt sammenlagt med 17 sekunder på briten David Millar etter tempoverdensmesterens seier i favorittdisiplinen på første etappe.

Fredagen byr på en mer kupert etappe før det ventes nye spurtoppgjør både lørdag og søndag.

(NTB)