Semifinale i Champions League mellom Chelsea og Wolfsburg

Uheldig Mjelde med selvmål i den norske duellen

Caroline Graham Hansen og Wolfsburg tok et langt steg mot Champions League-finale. Der kan hun møte Ada Hegerberg og Lyon.

SELVMÅL: Maren Mjelde var uheldig og stusset ballen inn i eget mål. Foto: Reuters/Adam Holt
SELVMÅL: Maren Mjelde var uheldig og stusset ballen inn i eget mål. Foto: Reuters/Adam Holt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Chelsea - Wolfsburg 1-3 (1-2)
  • Manchester City - Lyon 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Hele fire norske spillere har fremdeles muligheten til å nå finalen av Champions League i årets turnering.

Søndag ble den første av to semifinaler spilt, og i oppgjøret mellom Chelsea og Wolfsburg ble det en intern norsk duell mellom Maren Mjelde og Caroline Graham Hansen.

Den var det sistnevnte som gikk seirende ut av. Etter en tidlig Chelsea-scoring tok tyskerne kontroll over kampen, og tok til slutt med seg en svært sterk borteseier fra England.

Det var derimot Mjelde og de blåkledde som kom best i gang.

Hazards lykkønskning

Tidligere på dagen hadde Chelseas herrelag tatt seg til finalen i FA-cupen, og før damene skulle i aksjon sendte stjernespiller Eden Hazard en hilsen til klubbkollegaene.

- Nå er det deres tur. Lykke til!, var budskapet fra belgieren.

Chelsea-damene grep tak i kampen fra første stund, og allerede før to minutter var spilt tok hjemmelaget ledelsen. Den engelske landslagsspilleren Fran Kirby fant Ji So-yun i feltet med et presist innlegg. Sørkoreaneren tok med seg ballen på tvers av feltet, før hun vendte ballen tilbake i det lengste hjørnet.

Selvmål av Mjelde

Etter Chelsea pangåpning tok imidlertid gjestene fra Tyskland over kampen, og det tok ikke lang tid før lagene var like langt.

Drøye kvarteret ut i kampen kom utlikningen fra Wolfsburg. Islandske Sara Björk Gunnarsdóttir steg til værs på et innlegg og stanget ballen kontant i nettet til 1-1.

Før lagene gikk til pause hadde tyskerne snudd kampen, og denne gangen var det en uheldig Maren Mjelde som stusset ballen inn i eget nett. Wolfsburg slo et frispark inn i feltet og i en duell var det den norske dama som var uheldig å få hodet på ballen.

Mjelde har gjort det svært godt i Chelsea etter overgangen i 2017 og er nominert til prisen for årets spiller i England.

Wolfsburg fortsatte å presse hjemmelaget og midtveis i den andre omgangen punkterte i praksis Lara Dickenmann kampen. Sveitseren banket inn et innlegg med en liggende volley. Med 3-1-seier på bortebane har Wolfsburg og Graham Hansen et klart overtak på Chelsea i kampen om finaleplass.

Norske Maria Thorisdottir er skadet og var ikke i kamptroppen til Chelsea søndag. Det var heller ikke Kristine Minde, som ikke er spilleberettiget i Champions League for den tyske klubben.

Målløs Hegerberg

I den andre semifinalen endte det målløst. Ada Hegerberg er toppscorer i turneringen, men klarte ikke å finne nettet i Lyons kamp mot Manchester City.

Lyon er regjerende Champions League-mester og dominerte kampen mot det engelske laget. Også i fjor møttes de to lagene i semifinalen, og om franskmennene gjør jobben på hjemmebane om ei uke, kan de ta seg til sin tredje finale på rad.

For to år siden møttes Lyon og Wolfsburg i finalen, og Hegerberg ble matchvinner. Den gangen spilte ikke Graham Hansen kampen. Nå kan de norske stjernespillerne møtes i en CL-finale for første gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer