HØYDEPUNKTER: Rosenborg - Sarpsborg 08 (1-1) spilte 24. runde i Eliteserien 2017. Video: Fotball Media Vis mer

Poengdeling mellom Rosenborg og Sarpsborg

Uheldig Rosted gjorde opp for seg: - Må være en god følelse

Poengdeling da Sigurd Rosted scoret for både Sarpsborg og Rosenborg.

  • Rosenborg – Sarpsborg 1–1 (0–0)

(Dagbladet): - Det måtte en rar situasjon til for at det skulle bli mål, sa Eurosport-kommentator Kjetil Rekdal etter at Sigurd Rosted uheldig satte ballen i eget mål i andre omgang.

Sarpsborg-spillerens selvmål satte nemlig litt fyr på en toppkamp som hadde en første omgang på bunnivå.

- Når vi får så stusslige første omganger så blir som regel andre omgang bedre, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.

Heldigvis for Rosted skulle han også få gjøre det godt igjen.

de Lanlay måtte ut

Høydepunktet i første omgang var nemlig av den triste sorten.

Etter 23 minutter måtte Yann-Erik de Lanlay ut etter det som så ut som en kneskade etter en vending.

- Jeg får beskjed om at Rosenborgs lege ikke vil komme med noen diagnose på de Lanlays skade. De vil ha han på MR for å sjekke hva det er for noe, sa Eurosports kommentator Kenneth Fredheim.

Vingen fikk en vridning i kneet og røk korsbåndet i en kamp mot gamleklubben Viking i fjor. Først i juni i år var han tilbake på banen.

- Det er urovekkende. Vi krysser fingrene for at det ikke er noe, svarte Kjetil Rekdal.

- Vi forventer mer av oss

Skaden ga ikke noe mer fart på kampen.

- Det er lite rom. Begge lag nøytraliserer hverandre, beskrev Kjetil Rekdal.

Med unntak av et småfarlig frispark fra Vegar Eggen Hedenstad og et par innlegg, var det lite å trekke fram.

- Det må gå litt fortere, det går litt seint med oss. Det er kanskje litt tunge bein her etter torsdagen. Vi har brukt en omgang på å komme i gang, så får vi slå om litt i andre omgang, sa Rosenborgs Vegar Eggen Hedenstad til Eurosport i pausen.

- Vi er borte mot Rosenborg. Det er ikke krise, men vi kan mye bedre og vi forventer mye mer av oss selv enn det vi har fått til, sa Sarpsborg-spiller Amin Askar.

Selvmål

Spillerne holdt ord, for allerede to minutter ut i andre omgang kom det en stor sjanse.

Amin Askar banket ballen inn i feltet. Patrick Mortensen kastet seg mot ballen, men Sarpsborg-spissen var et par skostørrelser unna nettsus.

Intensiteten tok seg opp betraktelig, og like før timen spilt kom kampens første scoring.

Birger Meling la ballen videre til innbytter Alex Gersbach. Australieren slo ballen knallhardt inn boksen. Der skjøt en uheldig Sigurd Rosted ballen i sitt eget bein og i mål.

- Det er selvmål. Sigurd Rosted. Når Rosenborg setter fart så kommer den altfor raskt på midtstopperen, sa Kenneth Fredheim.

- Jeg prøver å komme først på den, og det gjør jeg. Men så treffer jeg ikke rent. Da går den vel opp i rumpa mi og inn, sa Sigurd Rosted til Eurosport etter kampen.

Rosted-revansje

Sarpsborg og Rosted skulle derimot slå tilbake.

Sarpsborg fikk slått ballen inn i Rosenborg-boksen etter at Meling mistet ballen. Mortensen rakk akkurat ikke ballen, men Krépin Diatta fikk hælflikket kula inn i boksen igjen. Den satte Rosted i mål bak keeper André Hansen.

- Det må være en god følelse. Å score mål etter at du har scoret selvmål, sa Kjetil Rekdal.

Målet var midtstopperens fjerde mål - i motstanderens nett - denne sesongen.

- Det var litt klabb-og-babb. Krepin var god og så meg 45 grader ut. Det var deilig, men vi skulle hatt ett til, beskrev Rosted.

- Tam forestilling

På overtid lagde samme mann også et frispark på kanten av egen sekstenmeter. Tidligere Sarpsborg-spiller Anders Trondsen satte derimot kampens siste sjanse høyt over mål.

- Lite målsjanser, det var ingen periode der ett lag dominerte det andre. En klassisk uavgjortkamp, oppsummerte Kjetil Rekdal.

- Det ble en tam forestilling. Vi evnet ikke i dag, de ville ikke. De var «happy» med å komme herfra med ett poeng. Da var det vel greit, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen etter kampen.

Dermed topper Rosenborg tabellen med ni poeng mer enn tabelltoer Sarpsborg da det gjenstår seks kamper.