Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uhell kostet Boasson Hagen viktige krefter i Flandern-finalen

- Vi hadde en del uflaks med laget, sier nordmannen.

IKKE NOK KREFTER: Edvald Boasson Hagen hadde ikke nok saft igjen i beina da favorittene dro til på de siste milene av Flandern rundt. Foto: Espen J. Lee (procycling.no)
IKKE NOK KREFTER: Edvald Boasson Hagen hadde ikke nok saft igjen i beina da favorittene dro til på de siste milene av Flandern rundt. Foto: Espen J. Lee (procycling.no) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OUDENAARDE (procycling.no): På Koppenberg, da finalen virkelig braket løs i det 100. Flandern rundt, satt Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) lovende posisjonert, ikke langt bak Michal Kwiatkowski (Team Sky), Fabian Cancellara (Trek) og Peter Sagan (Tinkoff), som alle skulle animere innspurten til Oudenaarde.

Etter Steenbeekdries og Taaienberg snaue ti kilometer senere, ble den fargerike norske mestertrøya imidlertid borte fra fronten. Rudsbygdingen sluknet, ute av stand til å følge det avgjørende bevegelsene. I mål var han til slutt 23.-mann, 1:16 bak vinnende Sagan.

- Det var hardt og tøft. Vi hadde en del uflaks med laget. Jeg satt stort sett riktig posisjonert og fikk hjelp til å komme meg opp igjen etter et sykkelbytte tidligere. Det var mye som skjedde der og flere fra oss som punkterte. Jeg hadde ikke så mye hjelperyttere på slutten, sier en dyktig sliten Boasson Hagen til procycling.no mellom lagbussene etter målgang.

Les også: Kristoff greit fornøyd med fjerdeplass

Et kritisk punkt for Dimension Data-rytteren kom ved Kortekeer-bakken da 141 kilometer gjensto.

Da Sep Vanmarcke veltet helt på halen av feltet, hadde Boasson Hagen sine egne tekniske problemer.

- Det var mye velt som skjedde da det foregikk. Jeg ødela giret, men veltet ikke. Noe skjedde med giret, som gikk inn i hjulet og ble knust. Jeg måtte ta sykkelen til (Matt) Brammeier. Men bilen var veldig langt bak og det tok litt lang tid før jeg fikk min egen sykkel, forteller «EBH».

Uten følgebilen i sikte måtte nordmannen fortsette på lagkameratens sykkel frem til Eikenberg, snaue ti kilometer senere.

Etter enda et sykkelbyttet kostet det krefter å komme tilbake for Boasson Hagen, som hadde mistet flere hjelpere grunnet velt og punkteringer

- Jeg hadde ikke så mange rundt meg til å holde meg i front. Jeg satt stort sett rundt Fabian, Sagan og greit posisjonert. Men jeg hadde ikke 100 prosent bra bein. Jeg satt bra med, men det var ikke bra nok, sier Boasson Hagen.

Les også: Mesterlig Sagan vant Flandern rundt solo

Det var da 32 kilometer gjensto at polakken Kwiatkowski initierte det avgjørende angrepet sammen med slovaken Sagan. Rundt samme tid merket Boasson Hagen at han var tom for krefter.  

- Det gikk veldig fort fra start og jeg merket det allerede der. Bruddet gikk ikke før etter 70 kilometer eller noe. Så det var utrolig raskt. Men jeg følte meg bra og var godt fremme til etter Taaienberg. Og da begynte jeg å kjenne det. Men det tror jeg alle gjorde.

- Nå skal jeg hvile. Om en uke er det Roubaix.

Les flere sykkelnyheter på www.procycling.no!

MED LENGE: Men da det gjaldt som mest, var Edvald Boasson Hagen tom for krefter. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
MED LENGE: Men da det gjaldt som mest, var Edvald Boasson Hagen tom for krefter. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer