Uhell sendte Kari Traa ned på 4. plass

Kari Traa skar ut like etter det første hoppet, fikk en liten stopp, og falt ned på 4. plass i verdenscuprennet i kulekjøring i går.

Den norske OL-mesteren lå på tredjeplass etter første omgang, men klarte ikke å følge opp i finaleomgangen. Seieren gikk i stedet til canadiske Jennifer Heil. Hun kjørte en mesterlig finaleomgang fredag og inntok topplassen på seierspallen etter å ha vært plassert på 9. plass etter kvalifiseringen.

2. plassen gikk til østerrikske Margarita Marbler, som ledet etter kvalifiseringen, mens amerikanske Shannon Bahrke tok 3. plassen.

- De tre som var foran meg i dag og som sto på seierspallen, vet at jeg ville ha knust dem dersom jeg ikke hadde vært uheldig og stoppet opp, sa Kari Traa etter rennet.

Hun var mellomfornøyd med innsatsen, men får en sjanse til å revansjere seg allerede lørdag, for da er det nytt renn i Madonna.

I finaleomgangen hadde Kari Traa de beste hoppene, men det var en del løssnø i traseen, og det var den som felte henne etter et flott nedslag etter det første hoppet i finaleomgangen.

Hun skar ut etter å ha kjørt et par kuler etter nedslaget, stoppet opp, men klarte på mesterlig vis å finne rytmen igjen og fullførte det andre hoppet med en baklengssalto med kryssede ski.

- Søren heller. Dette skulle ikke ha skjedd, var Traas første kommentar etter at hun var i mål. Hun var litt «deppa» i de første minuttene etter at hun hadde kjørt, men smilet kom fort på plass igjen.

- Jeg følte at kjøringen min, bortsett fra den lille stoppet etter uhellet, var mye bedre enn det jeg presterte i kvalifiseringen, sa Traa. Da lå hun på 3. plassen.

- Men dette var ikke dagen min. Det var min tur til å være uheldig. Derfor er det godt at det er renn igjen lørdag, og jeg er klar for å revansjere meg, sa Kari Traa, som vant det første verdenscuprennet i kulekjøring i Finland i begynnelsen av desember.

(NTB)