Uhellene forfulgte Hunsbedt i EM-finalen

Uhellene forfulgte Ludvig Hunsbedt i EM-finalen i rallycross i helgen. Til slutt måtte han se A-finalen i divisjon 1 fra tribunen.

Det startet med at han ble påkjørt på oppvarmingen søndag. Bilen fikk store skader, men iherdig jobbing av mekanikerne gjorde at den ble klart til løpet. Hunsbedt vant innledningsomgangen og kom på annenplass i andre heat, men så var uhellet ute igjen.

I det tredje heatet endte han utenfor banen i kamp mot Sverre Isachsen og Jos Kuipers. Bilen ble så skadet at det bare var å kjøre den opp på tilhengeren og ta plass på tribunen.

- Det var ganske rart å sitte her på tribunen og se denne finalen, for jeg skulle jo ha stått i beste startspor. Jeg følte at bilen gikk bra, men fikk aldri vist hvor bra, sa Ludvig Hunsbedt.

I EM endte han på fjerdeplass med 112 poeng. Kenneth Hansen fra Sverige vant en suveren seier med 154 poeng. Han ble europamester for 11. gang. Per Eklund tok annenplassen, mens franske Jean Luc Pailler ble nummer tre.

I den minste klassen, divisjon 2, tok Guttorm Lindefjell seieren foran Harald Sachweh, men endelig er ikke resultatlisten i denne klassen. Mange protester gjorde det hele litt usikkert, men at det blir nok seier i divisjon hersker det ingen tvil om.

(NTB)