Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toppidrettsveka 2018

Uhrenholdt Jacobsen fikk bruk for legeutdannelsen da Harsem kollapset

Kathrine Harsem (29) kollapset etter målgang under fredagens fellesstart på rulleski i Toppidrettsveka.

KOLLAPSET: Kathrine Harsem (29) kollapset etter målgang under fredagens fellesstart på rulleski i Toppidrettsveka. Her fra NM på ski i 2017. FOTO: NTB scanpix / Bendiksby, Terje
KOLLAPSET: Kathrine Harsem (29) kollapset etter målgang under fredagens fellesstart på rulleski i Toppidrettsveka. Her fra NM på ski i 2017. FOTO: NTB scanpix / Bendiksby, Terje Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først besvimte hun da målstreken var passert. Hun fikk raskt hjelp av sykepleier og gikk for egen maskin, men kort tid etter besvimte hun igjen, melder NRK.

29-åringen ble fraktet på båre inn i en ambulanse der hun fikk kyndig hjelp.

Landslagstrener Ole Morten Iversen var på stedet, og ifølge han skyldes kollapsen naturlige årsaker.

- Hun gikk tom for næring og forsto det selv. Hun fikk ikke i seg drikke på drikkestasjoner og tøyde strikken for langt. Det er helt ufarlig, men ekkelt når det skjer. Vi må jo sjekke hva det er, men så lenge det er medisinsk hjelp på plass, så går det nok bra, sa Iversen.

- Det ser mye mer dramatisk ut enn det er. Jeg fikk ikke høy puls av dette, sa Iversen.

- Astrid er flink

Harsem ble fløyet med luftambulanse til St. Olavs hospital etter kollapsen, hvor hun blir tatt hånd om av leger på sykehuset. Landslagslegen, Øystein Andersen, venter på mer informasjon om utøverens tilstand, men sier følgende om hva som skjedde:

- Hun var utmattet etter målgang, og kom seg ikke. Da valgte vi å sende henne til sjekk for å finne ut av hva som utløste det, forteller han til Dagbladet.

I tillegg til landslagstrener Iversen, var også legestudent og lagvenninne, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, med å bisto etter Harsems kollaps.

- Astrid er en flink dame, som sikkert bidro på en god måte. Det var veldig bra, sier Andersen.

Den 24 kilometer lange fellesstarten gikk fra Aure sentrum til Brekka på Nordmøre. Heidi Weng vant den første etappen i Orkdal torsdag, og fulgte opp med ny seier fredag. Tiril Udnes Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer to og tre foran nevnte Harsem.

I klassen for menn ble det seier til formsterke Simen Hegstad Krüger foran landslagskollega Hans Christer Holund.

Lørdag avsluttes Toppidrettsveka med jaktstart i Trondheim.

(Dagbladet/NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!