Uhrenholdt Jacobsen krasjet stygt: - Jeg så hun vred ansiktet sitt i smerte

Kjørt til sykehus.

OSLO (Dagbladet): Dagens tremil for jentene i Kollen skulle bli en folkefest, men en stygg hendelse la en skygge over arrangementet da Astrid Uhrenholdt Jacobsen kjørte ut av løypa i høy hastighet.

Landslagets fysioterapaut, Torgeir Hansen, sier til Dagbladet at hun har gjennomgått en undersøkelse på sykehuset, og at hun har slått seg i hodet, skulderen og hofta etter det ublide møtet med en stolpe.

Heldigvis er det ingenting som tilsier at det skal være alvorlige skader.

Hun er inne til oberservasjon på sykehuset hvor hun er sammen med sin mor og far som begge er leger.

- Fått nok Marthe Kristoffersen, som selv gikk inn til en 17.-plass på dagens renn, sier til Dagbladet at det var litt vanskelig forhold akkurat det Uhrenholdt Jacobsen kjørte ut.

- Det var isete i svingen og det lugget litt i kanten der, sier hun. Hun så ikke selv hva som skjedde med lagvenninnen, men synes hun har fått gjennomgå nok etter en tøff periode i vinter.

- Nå synes jeg Astrid har fått nok, sier Kristoffersen.

- Vred ansiktet i smerte Kikkan Randall fra USA så hele episoden.

- Jeg kjørte rett bak henne, og det så ut som om hun fikk en skrens i svingen, spant rundt og skled under gjerdet. Jeg så hun vred ansiktet sitt i smerte idet hun skled under gjerdet, sier hun til Dagbladet.

Også Ingvild Flugstad Østberg føler med lagvenninnen, og synes det er trist at slikt kan skje.

- Det er ikke slik et skirenn skal ende, sier hun til Dagbladet.

Bjørgen suveren I selve rennet ble det en betraktelig bedre norsk dag. Marit Bjørgen gikk inn til en suveren seier - hennes fjerde tremilsseier i Kollen.

Therese Johaug tok andreplassen, og dermed er det helt åpent mellom de i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Før dagens renn hadde Johaug 71 poeng på lagvenninnen, men før det hele skal avgjøres med mini-touren i Falun har avstanden nå krympet til 39 poeng.