Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uhrenholdt Jacobsen med sterk pallplass

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok andreplassen i dagens sprint.

IMPONERTE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen imponerte i dagens sprint. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IMPONERTE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen imponerte i dagens sprint. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME/OSLO (Dagbladet): Det var Astrid Uhrenholdt Jacobsen som skulle kjempe om en norsk seier på dagens sprint. Hun imponerte voldsomt spesielt i semifinalen.

Finalen var hun også imponerende, men hun var noen centimetre unna å ta seieren. Det ble likevel en sterk andreplass på Uhrenholdt Jacobsen.

Therese Johaug røk ut i semifinalen på sin side.

- Jeg var kjempeglad for å gå videre til en semifinale. Det er ikke hverdagskost for meg å gå så langt, sier Johaug til pressen etter dagens sprint.

DISKET: Det ble knall og fall under oppløpet da Sjur Røthe tok seg videre fra kvartfinalen. Bilder fra NRK Vis mer

Med semifinaleplassen betyr det at Therese Johaug fortsatt leder Tour de Ski. Hun er også storfavoritt i morgendagens fellesstart.

- Hadde jeg ikke gått videre til semifinalen, så hadde jeg ikke ligget så bra an som jeg gjør nå, sier Johaug.

I damenes prolog var det ingen som støtte på særlig store problemer, og alle de norske kvinnene gikk videre. Spesielt Therese Johaug leverte en sterk prolog i noe som må regnes som øvelsen hun er svakest i.

Kvartfinalen ble som ventet ganske tøff for Johaug. Hun endte opp som nummer fire, og ble dermed avhengig av de andre konkurrentene sine tider.

Tiril Undnes Weng og Ragnhild Haga måtte se seg slått i det andre heatet, og de klarte heller ikke å ta seg videre på tid.

I semifinalen ble det derimot for tøft for Johaug. Hun endte på sisteplass, men Astrid Uhrenholdt Jacobsen imponerte voldsomt. Hun tok en imponerende førsteplass, og det så ut som hun hadde fantastisk glid i dag.