Erling Braut Haaland

- Uimotståelig for ham

Erling Braut Haaland (21) blir en av de mest ettertraktede spillerne i verden neste sommer. Elitelagene i Europa følger godt med på nordmannen.

ETTERTRAKTA: Erling Braut Haaland er det heteste overgangsobjektet den kommende sommeren. Foto: Martin Meissner / AP / NTB.
ETTERTRAKTA: Erling Braut Haaland er det heteste overgangsobjektet den kommende sommeren. Foto: Martin Meissner / AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erling Braut Haaland har levert jevnt som en av verdens beste målscorere de siste sesongene. 76 mål på 75 kamper sier sitt.

Derfor er det ikke overraskende at «alle» verdens storklubber står i kø for nordmannens signatur.

Det er imidlertid lite sannsynlig at en overgang vil skje før sommeren. Dortmund har nemlig varslet at de ikke vil la nordmannen gå i januar, og kommer til å gjøre sitt ytterste for å beholde ham på Signal Iduna Park.

Sommeren vil trolig by på en stor jakt, og her er noen av kandidatene som kjemper om den mest ettertraktede signaturen i fotball om dagen.

Real Madrid

Den spanske storklubben har lenge vært omtalt som en mulig destinasjon for Haaland. Borussia Dortmund-direktør Hans Joachim-Watzke har selv trukket fram klubben som et eksempel på et lag som er interessert.

- Jeg vet helt sikkert at Real Madrid er interessert. Jeg kunne nevnt 25 andre nå også, men Real Madrid er definitivt en av dem, sa han i et intervju med Bild.

ARVTAGER: Karim Benzema herjer fortsatt for Real Madrid selv etter tolv år. Likevel drar franskmannen på åra. Kan Haaland være en mulig arvtager? Foto: Ricardo Larreina / AP / NTB.
ARVTAGER: Karim Benzema herjer fortsatt for Real Madrid selv etter tolv år. Likevel drar franskmannen på åra. Kan Haaland være en mulig arvtager? Foto: Ricardo Larreina / AP / NTB. Vis mer

NENTs LaLiga-ekspert Petter Veland tror hovedstadsklubben kan friste med den enorme statusen klubben har innenfor fotball.

- Jeg tror Florentino Pérez kan slå i bordet med historikken. Det grandiose ved navnet, emblemet, draktene, Santiago Bernabéu og supporterne, sier han til Dagbladet.

Han påpeker at Real Madrid har vært hjem til noen av sportens største stjerner gjennom tidene, og mener det hjelper når det deles ut individuelle priser.

- Historien taler for seg selv. Skal du være en av de største og beste, som jeg er sikker på at Haaland har et personlig mål om, så er Real Madrid stedet. Det er bare å kikke gjennom listene for vinnere av Gullballen og se hvor mange av de som har tilbrakt tid der.

Veland tror Haaland kunne vært en såkalt «Galactico»-signering.

Manchester City

Manchester City har vært på utkikk etter en spiss helt siden Sergio Agüero tok turen til Barcelona. De lyseblå forsøkte, ifølge rapporter, å kapre både Harry Kane og Cristiano Ronaldo i sommer, men lyktes ikke i noen av tilfellene.

PLAN B: Manchester City-fansen utenfor Old Trafford mener klubben nå må se til Erling Braut Haaland, etter at Cristiano Ronaldo valgte å takke nei til Manchester City for å returnere til Manchester United. Video: Klaus Holm Fjellro / Scanpix Vis mer

Det er heller ingen hemmelighet at Haaland har sine bånd til City. Hans far Alfie Haaland, som nå er en nær støttespiller av agent Mino Raiola, spilte som kjent for klubben mellom 2000 og 2003.

Den spanske nettsida Sport melder at Manchester City har lyst til å skaffe seg nordmannen da Kane-sagaen endte i skuffelse.

TV 2s fotballekspert Øyvind Alsaker mener Manchester City kan friste med det ultimate for en fotballspiller, nemlig trofeer.

- Selv uten en ren spiss på topp, så ser det ut til at Manchester City kan vinne tittelen igjen i år. Med en spiller som Haaland, så ville det kanskje vært enda enklere, sier han til Dagbladet.

- Om City vinner i år så vil det være den fjerde ligatittelen på fem år. Den trofégarantien er et agn som nesten vil være uimotståelig, mener han.

GENIER: Å spille for trenere som Pep Guardiola og Jürgen Klopp frister trolig enhver spiller, mener Øyvind Alsaker. Foto: Martin Rickett / Reuters / NTB.
GENIER: Å spille for trenere som Pep Guardiola og Jürgen Klopp frister trolig enhver spiller, mener Øyvind Alsaker. Foto: Martin Rickett / Reuters / NTB. Vis mer

Liverpool

Liverpool, som City, har slitt med å finne en fast nier på topp. Roberto Firmino har vært en stor del av angrepet på Anfield de siste åra, men har denne sesongen mistet plassen til Diogo Jota som har vært strålende siden overgangen fra Wolverhampton sommeren 2020.

Overgangsekspert i tyske Sky Sports Marc Behrenbeck hevder likevel at Liverpool er ute etter en ren spiss.

Alsaker peker på Klopp og Liverpools historie som et viktig trekkmiddel, dersom de vil gå for nordmannen.

- Liverpool har litt mer sjel med Anfield, The Kop og masse fotballhistorie. Det er en kul klubb å være i. Spesielt under Jürgen Klopp, sier Alsaker.

Han trekker fram Liverpools frontrekke, og bemerker seg at de begynner å trekke på åra, til tross for at Salah fortsatt leverer i verdensklasse.

- Liverpool er på vei inn i et generasjonsskifte. Mané, Salah og Firmino er alle 29-30. Derfor ville det ikke overrasket meg om klubben begynte å se framover. Da ville Haaland vært en utrolig spiller for framtida, sier han.

Paris Saint-Germain

Styrtrike Paris Saint-Germain er fortsatt ute etter den siste brikken som skal hjelpe dem til kontinental suksess. I sommer hentet de Lionel Messi, men ser nå ut til å miste sin juvel i Kylian Mbappé.

HERJET: Da Borussia Dortmund møtte PSG i Champions League-kvartfinalen i 2020 herjet nordmannen. Her i en duell med Thiago Silva. Foto: Wolfgang Rattay / Reuters / NTB.
HERJET: Da Borussia Dortmund møtte PSG i Champions League-kvartfinalen i 2020 herjet nordmannen. Her i en duell med Thiago Silva. Foto: Wolfgang Rattay / Reuters / NTB. Vis mer

Den spanske avisa Marca melder at PSG vil gå for Haaland dersom Mbappé skulle forlate den franske hovedstaden, noe som han selv har hintet til.

Da vil det i så fall åpne seg en lukrativ plass mellom superstjernene Neymar og Lionel Messi.

Barcelona

Interessen for Haaland er godt dokumentert fra Barcelonas side. Agent Mino Raiola og Barcelona-president Joan Laporta skal ha vært i flere møter den siste tiden.

- Det er ikke tilfeldig at Joan Laporta og Mino Raiola møtes i både tid og utide. Det er for å holde linken varm og for å holde seg oppdatert, sier NENTs LaLiga-ekspert Petter Veland.

Rett før nyttår skrev den spanske avisa Marca at Laporta skal ha erklært at han skal signere nordmannen.

- Jeg skal signere Haaland neste sommer, skal han ha sagt ifølge avisa.

Der Real Madrid kan friste med å være en del av et stjernegalleri, tror Veland at Barcelona sitt trumfkort kan ligge i fraværet av en klar superstjerne.

- Det er en større stjernefaktor i Real Madrid, som ligger 17 poeng foran rivalen, mens i Barcelona er det større plass til en ny stjerne som kan komme inn og okkupere den posisjonen, sier han.

Veland tror Haaland kunne blitt hva Ronaldinho var i Laportas første presidentperiode.

- Ronaldinho ble bare større og større under ledelse av Joan Laporta, så han vet hvordan de mekanismene fungerer. Barcelona vet hvordan de skal forme og håndtere de største stjernene.

Barcelona har slitt den siste tiden, og Champions League-spill er trolig en viktig faktor da Haaland skal velge sin neste klubb. I skrivende stund ligger Barcelona på en 6. plass i LaLiga, to poeng opp til en topp 4-plassering og hele 17 poeng bak erkerivalen Real Madrid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer