Uinspirerte Vikinger

STAVANGER (Dagbladet): Viking- Stabæk 2- 3. Vikings generalprøve foran Werder Bremen-kampen ga trener Poul Erik Andreasen et par klare svar: Han trenger større effektivitet og et bedre stopperpar.

- Et par av våre angrepsspillere kunne avgjort denne kampen helt alene. Heldigvis er de klar over det selv, sier Andreasen.

Og tenker særlig på Tom Sanne og Morten Berre, som sløste bort flere hundreprosentsjanser i går.

Viking har to klare oppgaver mot Werder Bremen på Stavanger stadion om halvannen uke: Skal de nå tredje runde i Uefa-cupen, og forlenge sesongen til nærmere advent, må de score mål og tette igjen bakover. Mot Stabæk i går sleit de med begge deler.

Med normal effektivitet ville Viking vunnet i serieavslutningen. Et mindre gavmildt forsvar ville også skaffet poeng.

- I dag spilte vi med to midtstoppere (Audun Helgason og Odd Arne Espevoll) som ikke har vært makkere før. De slapp Stabæk altfor lett til. Heldigvis fikk vi ordnet litt på det i pausen. Og mot Werder Bremen er det svært viktig at midtforsvaret sitter, sier trener Andreasen.

Han har grunn til å være en smule bekymret foran returmøtet med tyskerne. For midtstopperhelten fra Bremen, Frode Hansen, er ikke kvitt skaden han pådro seg torsdag.

- Han har noen dager å bli frisk på, men faren for at han ikke kan spille er stor. Derfor var det bra at vi fikk testet et nytt stopperpar i dag. De vet godt hva som må rettes på før neste kamp, sier dansken.

Neste sesongs trener, Benny Lennartsson, så et lag som tenkte godt over middels på europacup-spill.

- I en kamp som bare handler om sjuende eller åttendeplass på tabellen, er det ikke rart at spillerne hadde mye av tankevirksomheten rettet mot Werder Bremen-kampen, sier Lennartsson.

<B>SLØSTE MED SJANSENE: Ingen stor dag for Viking og Morten Berre mot Stabæk.