Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ujah scoret fire mål - bare VG synes det er (for) lite

Når du er spiss og scorer fire mål i en fotballkamp har du vel egentlig gjort jobben din. Og litt til. Eller?

FIRE MÅL - LITE ANNET: LSKs Anthony Ujah ser sitt fjerde mål dale inn bak Godsets keeper og forsvar. Foto: Aleksander Andersen, Scanpix
FIRE MÅL - LITE ANNET: LSKs Anthony Ujah ser sitt fjerde mål dale inn bak Godsets keeper og forsvar. Foto: Aleksander Andersen, Scanpix Vis mer

Oslo — tirsdag 21. juni

18. JUNI 1929 vant Norge 4-0 over Finland på Ullevaal. I Aftenposten skrev den legendariske sportskommentatoren Peder Christian Andersen (daværende underredaktør!!), følgende om kampens store helt:

«JØRGEN JUVE SCORET for øvrig samtlige av Norges fire mål. Ut over det gjorde han seg overhodet ikke bemerket.»

OG DET VAR det. Punktum. De to setningene om Norges firemålsscorer og store helt - referatets avslutning, de to siste setningene - var alt P. Chr. Andersen skrev om Jørgen Juve fra den landskampen over en hel side i Aftenposten. Og grunnen var enkel - P. Chr. Andersen tålte ikke trynet på Jørgen Juve.

Fire scoringer i en 4-0 kamp hjemme på Ullevaal?

Hva så?

Hat er hat.

JEG VET IKKE om VG sliter med Lillestrøms Anthony Ujah. Eller om Norges (nest) største avis har tatt interne grep og bestemt seg for å oppjustere kvalitetskravene til Tippeligaens spisser. Det er jo helt opp til dem. Vi har alle vårt. Slik P. Chr. Andersen hadde sitt. Så jeg registrerer bare at fire scoringer i en og samme kamp (Ujah scoret alle da LSK slo Godset 4-2) ikke tilfredsstiller avisas krav til det en angrepsspiller bør levere i løpet av 90 minutter.

Tillat meg å sitere fra Rundens Lag 12 (dagens rosa side 7):

«Anthony Ujah 9.

Scorer på alt - gjør ikke altfor mye annet.»

HVA HAN BURDE  gjort - i tillegg til å score de fire målene - står det ingenting om. Vi kan imidlertid konkludere med at han ikke kunne scoret flere mål i denne kampen mot Strømsgodset - det var umulig - han scoret jo på alt. Men det VG derimot kan fortelle oss ut over det faktum at han ikke gjorde altfor mye annet (enn å score på alt) er at «steget, styrken, tilstedeværelsen og kliniskheten foran mål gjør at han savner sin like i norsk eliteserie (VG skriver ikke Tippeligaen) akkurat nå.»

Må det ikke gå 82 år til neste gang.

PS! Dagbladet har ikke rundens lag i dag (tirsdag). Det kommer i morgen. Men en gang i verden var vi alltid foran. Ikke utsolgt, riktignok - bare utskjelt.

Og med magamål til å sette stor pris på en firemålscorer når vi så en.

SCORET BARE FIRE: Jørgen Juve på besøk i Berlin i 1976 for å mimre over den sensasjonelle OL-bronsen 40 år tidligere. Foto: Leif Høel, Dagbladet
SCORET BARE FIRE: Jørgen Juve på besøk i Berlin i 1976 for å mimre over den sensasjonelle OL-bronsen 40 år tidligere. Foto: Leif Høel, Dagbladet Vis mer