Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ujah scoret fire mot Godset

- Ja, nå blir han solgt, sier Henning Berg.

MÅLSCORER: Anthony Ujah scorer 1-0 i kampen mellom Lillestrøm og Strømsgodset. Han scoret til slutt fire mål!
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
MÅLSCORER: Anthony Ujah scorer 1-0 i kampen mellom Lillestrøm og Strømsgodset. Han scoret til slutt fire mål! Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer

• Lillestrøm - Strømsgodset 4-2 (1-0)

(Dagbladet): LSK-spissen Anthony Ujah er jaktet av blant annet danske Brøndby. Og danskene kan sannsynligvis vente seg konkurranse om spissen etter hans opptreden mot Strømsgodset.

Ujah scoret fire mål i 4-2-seieren og er totalt oppe i 13 nettkjenning i serien.

- Det føles fantastisk. Vi visste at vi trengte disse poengene før kampen, og jeg føler at jeg ikke har spilt veldig bra de siste to kampene, forteller Anthony Ujah til TV 2 etter kampen.

Han får skryt av Henning Berg.

- Ujah er en fantastisk målscorer, men kan fortsatt forbedre seg i både det offensive og defensive spillet, sier Lillestrøm-trener Henning Berg til TV2 etter kampen.

Etter fire nye Ujah-mål øker sjansen for at spissen forsvinner fra Lillestrøm. Berg er selv nesten sikker på at han blir solgt.

- Han blir nok solgt nå, og det er vår oppgave å sørge for at vi får nok penger for ham, sier Berg, som ikke vil si hvilke klubber som er aktuelle for Ujah.

- Det er andre enn meg som styrer sånn, sier han.

Til tross for en komfortabel seier var Berg bare mellomfornøyd med laginnsatsen.

- Vi spiller ikke tipp-topp fotball i dag, men scorer fire fantastiske mål. Vi spiller tross alt med fem spillere som er 20 år eller yngre, sier Berg.

Ujah-show Først headet spissen inn 1-0 etter 4 minutter av den første omgangen, før han scoret 2-0 etter bare 19 sekunders spill av andre omgang.

Spissen ga seg derimot ikke med to nettkjenninger.

Etter 74 minutter la han på til 3-0. Ujah ble spilt helt fri og gjorde ingen feil alene med Larsen i Godset-målet. Han vippet ballen elegant over keeperen og i mål.

Tre minutter senere svarte Godset ved Mohammed Keita som scoret 3-1 etter et fint skudd i krysset fra 16 meter.

Likevel var det Ujah som skulle stjele all oppmerksomhet. Kun minuttet etter at Keita reduserte for Godset, kom LSK-spissen nok en gang i fokus. Han kjempet seg gjennom Godset-forsvaret og skjøt ballen i en vakker bue over målvakten.

Strømsgodset klarte aldri true LSKs ledelse, og vertene vant fortjent.

Mye takket være Lillestrøms offensive trekløver Ujah, Nosa og Björn Bergmann Sigurdarson.

Tilbake i rekordfart I går fikk Björn Bergmann Sigurdarson 20 minutter som innbytter da Island slo vertsnasjonen Danmark i U21-EM.

Det hindret likevel ikke LSK-trener Henning Berg fra å benytte seg av 20-åringen i startoppstillingen mot Strømsgodset. Islendingen ble flydd rett fra Danmark til Gardermoen, og ankom Åråsen omtrent rett fra flyplassen.

Det skulle vise seg å være et godt trekk av Berg.

- Jeg har hatt en meget fin opplevelse i U21-EM. Trist at vi røyk ut men da kan jeg være med der jeg hører hjemme. På Åråsen, sier Sigurdarson til TV2.

Pangåpning LSK fikk en kjempestart på kampen da Ujah headet inn 1-0 etter et innlegg fra Stian Ringstad. Da var det kun spilt i fire minutter.

Godset ristet av seg den dårlige starten og kjempet seg tilbake i kampen, men slet med å finne nettmaskene. Etter en jevnspilt omgang var det kun Ujahs scoring som skilte lagene.

Og som om ikke åpningen av kampen var dårlig for Godset, så ble starten av andre omgang enda verre.

Godset tok avspark etter hvilen, men likevel klarte LSK å score etter kun 19 sekunders spill. Arkitekten var Nosa som driblet to mann og serverte ballen til Ujah som hadde en enkel oppgave foran mål.

Bortelaget klarte ikke stoppe den målfarlige spissen som puttet samtlige mål for vertene.

På overtid scoret Godsets Sankoh 4-2.