Ujah vil bli som Drogba

Feiret med kake etter 7-0-seieren over Stabæk.

FUGLEDANS: Ujah og Nosa Igiebor feirer scoring mot Stabæk i går.  Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
FUGLEDANS: Ujah og Nosa Igiebor feirer scoring mot Stabæk i går. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Anthony Ujah ble belønnet med ti på Dagbladets og TV2s spillerbørs etter fire mål mot Stabæk i går.

Etter kampen bar det rett ut for å feire seieren med Kanarifansen. Det var derfor en sliten Ujah som møtte Dagbladet dagen derpå.

- Ble det sent i går kveld?

Ujah tar seg til hodet, og puster tungt ut før han gliser bredt.

- Jeg fikk nesten ikke sove, var så gira. Det var fantastisk stemning med fansen etter kampen, og da jeg kom hjem klarte jeg ikke sove. Jeg ble liggende lenge i senga, og snakket med familie og venner. Det ble en lang natt, sier firemålshelten.

Var på vei til Mallorca I går ble han kampens store spiller, men 20-åringen var bare formaliteter fra en overgang til spansk fotball tidligere i vinter.

Lillestrøm var enige med Mallorca om en overgang i januar, men da den spanske klubben ikke kunne gi en bankgaranti strandet overgangen.

Det er Ujah egentlig ganske fornøyd med.

- Du ble ikke skuffet?

- Nei, ikke i det hele tatt, egentlig. Jeg vet at jeg vil få flere tilbud hvis jeg fortsetter å jobbe hardt. Jeg vet ikke når de kommer, men jeg har det ikke travelt. Jeg trives her, men jeg ønsker selvfølgelig å spille i en større klubb en gang i løpet av karrieren.

- Men det må være riktig. Både for meg og for klubben.

Sammenligner seg med Drogba Hvis han kunne velge en klubb er han ikke i tvil om hvilken klubb han ville gått til.

- Chelsea, sier han kontant.

Blant lagkameratene kalles han for «Drogba». Ujah ser flere likheter mellom seg selv og Chelsea-stjernen.

TABELLKAKE: Lillestrøm feiret Anita Eriksen (t.h), Linda Djupnes (t.v) og 7-0 seieren mot Stabæk, selvfølgelig. Foto: Eivind A. Haugen | Dagbladet
TABELLKAKE: Lillestrøm feiret Anita Eriksen (t.h), Linda Djupnes (t.v) og 7-0 seieren mot Stabæk, selvfølgelig. Foto: Eivind A. Haugen | Dagbladet Vis mer

- Jeg har fulgt ham siden han spilte i Marseille. Han er en spiller jeg liker veldig, veldig godt. Han er god på hodet, sterk og avslutter veldig bra. Jeg føler at vi er litt like sånn sett, og håper jeg blir like god som ham en dag.

- Det ville vært stort å møte ham en gang, jeg håper virkelig det skjer en gang i fremtiden.

Ble tippet på nedrykksplass Dagbladet var bare en av mange som hadde Lillestrøm på nedrykksplass på tabelltipset før sesongen startet.

Hvis gårsdagen var en slags pekepinn er det flere som har tatt grundig feil.

- Vi har bare spilt én kamp, og det var godt å få den starten vi fikk. Vi må bygge videre på dette, og ta en kamp om gangen.

- Det var flere aviser, Dagbladet inkludert, som hadde dere på nedrykksplass?

- Ja, jeg la merke til det. Vi vil vise at de som ikke trodde på oss tar feil. Hver eneste spiller er ivrige til å vise hva de kan, og vi skal vårt beste i hver kamp. Vi er en gruppe som arbeider hardt, og det viste resultatet i går. Det er mange som vil være overrasket over oss når sesongen er over.

- Gårsdagen var utrolig. For alle, spillerne, trenerne og fansen. Alle som har noe med klubben å gjøre var glade i går. Vi visste at vi kunne vinne, men ikke med så stor margin. Vi er veldig glade, sier Ujah.

Nå venter tre tøffe kamper mot Brann, Rosenborg og erkerival Vålerenga.

- Det eneste jeg tenkte på etter Stabæk-kampen var møtet med Brann. Jeg vil vise at de som ikke trodde på oss tar feil, sier han.

IDOLET: Didier Drogba er Ujahs forbilde, og sier at det vil være en drøm å møte ivorianeren. Foto: AFP Photo / Ian Kington / Scanpix
IDOLET: Didier Drogba er Ujahs forbilde, og sier at det vil være en drøm å møte ivorianeren. Foto: AFP Photo / Ian Kington / Scanpix Vis mer