Ukelønn: 100 000 kroner

OBERSTDORF (Dagbladet): Forrige lørdag tjente Kristian Brenden (21) 70000 kroner på verdenscupseieren i Zakopane. I går fløy han ned til tredjeplass i Heini Klopferbakken, og fikk nye 30000 kroner. I tillegg vanket det ei kjempesvær champagneflaske, en kosebamse og ei klokke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- 100 000 i ukelønn er ikke å forakte. Noe av pengene skal jeg bruke til å ta hangglidersertifikat, noe skal jeg investere i et nytt kamera. Jeg elsker å fly, og fikk kicket da jeg svevde i hangglider sammen med Dagbladet over Gudbrandsdalen i sommer, sier Kristian Brenden etter gårsdagens kjempehopping i skiflygings-VM.

Før v-cupseieren i Zakopane, hadde ikke Brenden tjent fem øre på skihoppingen denne OL-vinteren. Førsteplassen hans sist helg resulterte ikke bare i 70 000 bonuskroner, den ga også selvtillit og viste vei for resten av hoppgjengen.

Vendepunkt

Den siste uka har det vær mer smil enn fokusering på problemer. I går kom vendepunktet for laget, med tre nordmenn blant de seks beste: Kristian Brenden nr. tre, Henning Stensrud nr. fire og Lasse Ottesen nr. fem. Brenden tjente cirka 30 000 kroner på den første VM-dagen, Stensrud 21 000 og Ottesen drøyt 16000 bonuskroner.

- Og alle har mer på lager, sier Kristian Brenden foran dagens avslutning på skiflygings-VM.

Selv har han tatt mål av seg til å bli luftas ukronede konge.

- Fortsatt venter jeg litt for lenge med å slå til, og får det for travelt i satsen. Dermed må jeg jukse litt, og taper meter. Førstehoppet i går på 190,5 meter var tilnærmet perfekt. I det andre var jeg for sein igjen, og slo av til 186, sier Kristian Brenden etter tredjeplassen.

Han mener selvtilliten er den viktigste grunnen til vendepunktet den siste uka.

Gleder seg til OL

- Har du det artig i tillegg, da flyr du, sier Kristian Brenden etter å ha bekreftet overfor 40 000 tilskuere i VM-bakken at han er et sterkt OL-kort foran vinterlekene om 13 dager.

- Jeg hopper like bra i alle bakker, og gleder meg til OL. Derimot blir det nok et antiklimaks å komme hjem til norgesmesterskapet i 90-metersbakken i Granåsen.

- Hoppingen her i Oberstdorf bare bekrefter at det er skiflyging som er tingen, sier gårsdagens bestemann av mange gode nordmenn, Kristian Brenden fra Vinstra.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer