MILLIONMÅL: Rodri hadde fem minutter med seriefotball bak seg da Sevilla-trener Antonio Álvarez sendte ham utpå på bekostning av stjernespissen Luis Fabiano. Det skulle vise seg å være et lykketreff, for 19-åringen sikret fjerdeplassen for Sevilla med sin scoring på overtid.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / JORGE GUERRERO
MILLIONMÅL: Rodri hadde fem minutter med seriefotball bak seg da Sevilla-trener Antonio Álvarez sendte ham utpå på bekostning av stjernespissen Luis Fabiano. Det skulle vise seg å være et lykketreff, for 19-åringen sikret fjerdeplassen for Sevilla med sin scoring på overtid.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / JORGE GUERREROVis mer

Ukjent 19-åring reddet Sevillas Champions League-drøm

Innbytter Rodri matchvinner på overtid.

||| (Dagbladet): Almería - Sevilla 2-3, Mallorca - Espanyol 2-0.

Det manglet ikke på kamper av betydning da La Liga tok fatt på det 38. og siste kapittelet i en lang og innholdsrik sesong.

I morgen får tungvektsduellen mellom Barcelona og Real Madrid sin vinner, og det skal også avgjøres hvilke tre lag som må ta den tunge turen ned én divisjon.

Men noe av spenningen ble allerede utløst lørdag kveld da de siste spanske plassene i neste års europacuper skulle deles ut. Deriblant sto fjerdeplassen, som gir kvalifiseringsmulighet til «melkekua» Champions League, på spill.

Ett poeng skilte fjerdeplasserte Sevilla og femteplasserte Mallorca før kveldens kamper. Førstnevnte var på Almería-besøk på
Estadio de los Juegos Mediterráneos, mens sistnevntespilte samtidig mot Espanyol hjemme på ONO Estadi.

Dramatikk
Sevilla gikk i ledelsen etter 16 minutter da Frederic Kanouté raget høyest i feltet og stanget inn 0-1.

Åtte minutter seinere kom tilsvaret fra Mallorca da Victor sendte laget fra ferieøya i føringen på eget gress, men de var fortsatt avhengige av assistanse fra Almería.

Det skulle de også få like før pause da Fernando Soriano fikk perletreff på hel volley og dundret ballen forbi Andrés Palop i Sevilla-målet.

Åtte minutter ut i annen omgang var det igjen status quo i kampen om fjerdeplassen da Almería-keeper Estebán bokset Jesus Navas sitt innlegg enten i Sevilla-spiss Álvaro Negredo eller Almería-forsvarer Chico. Uansett: Sevilla var tilbake i ledelsen.

Men dramatikken var på ingen måte over. Tidligere Almería-spiller Álvaro Negredo har hatt en god førstesesong i Sevilla som blant annet har ledet til landslagsdebut for Spania, men kunne fort ha havnet i skyggen av en slengbemerkning om dommeren og hans mor, som fikk kamplederen til å fiske fram det røde kortet etter 65 minutter.

Da Juanma Ortiz fyrte i vei et overraskende skudd som tok Palop fullstendig på senga omtrent samtidig som Mario Suárez hadde gitt Mallorca 2-0 mot Espanyol, så Negredos tredje røde kort for året ut til å få store konsekvenser for Sevilla.

Valgt foran Fabiano
Sevilla-sjef Antonio Álvarez var nødt til å ta offensive grep med bare minutter igjen på kampuret, men i stedet for å sende utpå Brasil-stjernen Luis Fabiano, valgte Álvarez å gamble med en 19-åring med fem minutters fartstid i La Liga.

Valget av Rodrigo «Rodri» Rios Lozano, skulle vise seg å være et lykketreff av de sjeldne. Da tilleggstiden beveget seg inn i sitt siste minutt og Mallorca så ut til å ende opp med Champions League-sjansen, kastet Rodri seg bokstavelig talt rundt.

På akrobatisk vis saksesparket han ballen oppunder nettaket fra kort hold, noe som naturlig nok utløste elleville jubelscener både på og utenfor banen blant tilreisende andalusiere.

Mens Sevilla fortsatt har muligheten til å slå følge med Barcelona, Real Madrid og Valencia inn i neste sesongs gruppespill, må Mallorca ta til takke med Europa League-spill.

Getafe til Europa League
Der får også Getafe sjansen etter at laget endte på en meget imponerende sjetteplass.

Hovedstadslaget avrundet sesongen med stil da de slo Madrid-nabo Atlético i jubelbakrus etter onsdagens Europa League-seier mot Fulham i Hamburg.

Roberto Soldado sto for to av målene, mens Daniel Parejo scoret det siste i en imponerende 3-0 seier på Vicente Calderón.