Spania - Norge, kl. 20.45 lørdag

Ukjent drama før Fulham-overgang

Lå i sykesenga. Plutselig fikk han høre om interessen fra Fulham: - Du vet nesten aldri hva som skjer i det gamet her, sier Håvard Nordtveit.

TELLER NED: Håvard Nordtveit og Norge forbereder EM-kvalifisering mot Spania. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TELLER NED: Håvard Nordtveit og Norge forbereder EM-kvalifisering mot Spania. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

OLIVA (Dagbladet): Håvard Nordtveit (28) er på plass i Oliva, sør for Valencia, der Norge forbereder EM-kvalifiseringen mot Spania lørdag.

Det slo ned som ei bombe da landslagsspilleren gikk fra Hoffenheim i Bundesliga til Fulham i Premier League på den siste dagen i januar. Han er utlånt fram til sommeren.

Mange trodde at Nordtveit var ferdig med Premier League da han brøt kontrakten med West Ham sommeren 2017. Men nå er han tilbake. Og Nordtveit forteller at han fikk Fulham-tilbudet mens han lå i sykesenga.

MILJØVENNLIG: Ola Kamara (t.v.), Stefan Johansen og Håvard Nordtveit ankommer treninga i Oliva på sykkel. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
MILJØVENNLIG: Ola Kamara (t.v.), Stefan Johansen og Håvard Nordtveit ankommer treninga i Oliva på sykkel. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Det skjedde veldig fort, forteller 28-åringen til Dagbladet.

- Det mange ikke vet, er at jeg ble operert for en infeksjon i leggen i januar. Jeg var innlagt i fire-fem dager, og dette var på slutten av «Deadline Day». Interessen fra Fulham var ikke noe jeg og agent Jim Solbakken oppsøkte. Det bare ble sånn, forteller Nordtveit.

- Så var det litt fram og tilbake. Men til sjuende og sist satte jeg meg på flyet til England. Fra jeg lå med antibiotika til jeg var på flyet til London, tok det ikke mange timene.

Han fortsetter:

- Jeg hadde hatt en god oppkjøring etter juleferien i Hoffenheim. Jeg fikk gode skussmål fra trener Julian Nagelsmann. Da Fulham kom på banen, ble det en kommunikasjon med ham. Han syntes det var en gyllen mulighet for meg å reise tilbake til England og vise hva jeg er god for.

Nordtveit er frisk og rask igjen, og er klar for å forsøke å redde Fulham fra nedrykk. Om infeksjonen sier han:

- Jeg fikk et sår på leggen som ble rensket rutinemessig. Men noen dager seinere gikk skorpa opp. Midt på natta våknet jeg med kaldsvette og feber. Leggen hadde doblet seg i størrelse. Da var det rett inn på operasjonsbordet.

Han skal i utgangspunktet være i Fulham fram til sommeren. Så blir det en ny vurdering om han skal tilbake til Hoffenheim.

- Jeg ble litt overrasket selv over at det ble som det ble, innrømmer han.

- Du vet nesten aldri hva som skjer i det gamet her. Men familien bor nå hjemme i Haugesund og ungene går i barnehage der. Sånn sett er jeg ganske fleksibel. Da det ble enighet mellom klubbene, var det bare å sette seg på flyet.

Nordtveit fortsetter:

- Jeg visste at Fulham var i en vanskelig situasjon (ligger nest sist). Men teoretisk er det fortsatt mulig å redde plassen. Jeg føler at det er en positiv energi i gruppa.

Det forrige oppholdet i England - i West Ham - ble blytungt. Femårskontrakten ble brutt etter ett år. Sportslig ble det ikke som forventet. Etterpå konkluderte Nordtveit med at «tysk fotball passer ham best».

De neste dagene er det imidlertid Spania for alle pengene. Norge møter stornasjonen på Estadio Mestalla i Valencia klokka 20.45 lørdag.

- Det blir hardt. Jeg har sagt det tidligere at vi ikke må bli overrasket hvis vi kommer under med ett mål. Det er forskjell på Spania med sin historie og Norge, påpeker Nordtveit.

- Likevel tror jeg alle er sugne på å få til en overraskelse. Nå er det et nytt kapittel. Klarer vi å fortsette med det vi har jobbet med under Lars Lagerbäck, vil det være en veldig fin start på kvaliken.

PS: Norge møter Sverige på Ullevaal stadion tirsdag. Også Romania, Malta og Færøyene er i gruppa.