Ukjent drama

Søndag tangerte Halvor Egner Granerud rekorden til Roar Ljøkelsøy i antall verdenscupseire. Men han kunne hatt rekorden alene. Stjernehopperen lette desperat etter sukker før fiaskohoppet lørdag.

SUVEREN: Halvor Egner Granerud. Foto: NTB
SUVEREN: Halvor Egner Granerud. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hoppverden hyller Halvor Egner Granerud (24) etter en ny seier. Søndag tok han verdenscupseier nummer elleve, hvilket er tangering av norsk rekord.

Roar Ljøkelsøy har hatt rekorden alene siden januar 2006. Nå er Granerud likt med Ljøkelsøy, men sannheten er at han kunne hatt rekorden alene i dag.

På et digitalt medietreff søndag kveld lettet Granerud på sløret om hva som skjedde før fiaskohoppet i polske Zakopane lørdag. Han ledet etter første omgang. Alle trodde at han skulle vinne, men i stedet endte han på sjuendeplass.

Og det var ikke tilfeldig, avslører Granerud.

- Jeg var litt dårlig til å dytte innpå ting underveis. Da jeg skulle opp i andre omgang - og trengte påfyll - hadde jeg ikke noe sukker tilgjengelig. Rett før et hopp synes jeg det er fint å dytte på med litt sukker som går rett i hodet.

Han fortsetter:

- De hadde ikke sjokolade i kafeen. Jeg var litt sløv i planlegginga, og hadde heller ikke med meg noen barer.

- Var dette årsaken til at du falt fra første til sjuendeplass?

- Ja, det oppleves litt sånn. Det som skjedde var at jeg ikke klarte å gjennomføre det jeg skulle. Når jeg ser på hvorfor - og det var satsen - så var jeg rett og slett ikke skjerpet nok. Hvorfor var jeg ikke skjerpet? Det var fordi jeg var ekstra lav på næring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer