«Ukjent» England-debutant ble dumpet av Arsenal etter trøyekasting

Fotballnomaden har også spilt med sønnen til Gaddafi.

UKJENT DEBUTANT: Det er ikke mange engelske landslagsspillere som kan gå uforhindret rundt i London. Jay Bothroyd er kanskje unntaket. Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS
UKJENT DEBUTANT: Det er ikke mange engelske landslagsspillere som kan gå uforhindret rundt i London. Jay Bothroyd er kanskje unntaket. Foto: EDDIE KEOGH/REUTERSVis mer

(Dagbladet): Noen fotballhistorier er mer spesielle enn andre - som den om Jay Bothroyd (28).

Han er noe så sjeldent som en engelsk landslagsspiller store deler av fotballfolket kanskje ikke har hørt om.

Fabio Capello overrasket derfor mange da han tok ut Cardiff-spilleren til onsdagens kamp mot Frankrike på Wembley.

Arsenal-sinne Bothroyd vokste opp i Islington i London og drømmen hans gikk i oppfyllelse da han fikk en plass i akademiet til Arsenal. Det endte derimot ikke som i drømmen.

Ifølge BBC var han ikke lenger så interessant for nordlondonerne etter at han i sinne kastet drakta mot trenerbenken da at han ble tatt av banen i Youth Cup-finalen mot West Ham i 2000.

- Jeg var ung og det var en utrolig stor tabbe. Arsenal er en flott klubb med en stor manager. Du må bare lære av feilene dine, sier Bothroyd ifølge The Guardian.

Siden ungdomsåra i Arsenal har spissen levd et nomadeliv, hvor ikke alle stoppestedene har vært like fruktbare.

- Mer moden De siste ti åra har han spilt i Coventry, Perugia, Blackburn (lån), Charlton, Wolverhampton, Stoke (lån) og Cardiff.

- Det har vært en lang reise, men jeg har plukket opp mye erfaring på veien, sier han.

Reisen er ikke ved endestasjonen ennå, men den har utvilsomt nådd sitt høydepunkt. Så langt i hvert fall.

Oppholdet i italienske Perugia var litt småkaotisk, men han forteller at det var en viktig lærdom.

- Jeg kom tilbake som en mer moden person, jeg ble mer fokusert på å få ut det jeg ønsket av karrieren min.

I Italia spilte han blant annet sammen med Saabi Gaddafi, som er mer kjent for å være sønnen til faren sin enn fotballkvalitetene. Pappa er nemlig Libya-boss Muammar Gaddafi.

15 mål denne sesongen Nå er Bothroyd inne i sin tredje sesong i Cardiff, waliserne som spiller på nest øverste nivå i England. Og han opplever en suksess han ikke har vært i nærheten av tidligere.

Så langt denne sesongen har han nettet 15 ganger for The Bluebird's. Det resulterte i en telefon fra Capello.

- Jeg har alltid visst at jeg har hatt egenskapene, men jeg har måtte lære meg å jobbe hardere når jeg ikke har ballen. Der har Dave Jones (Cardiff-manageren) hjulpet meg mye, sier Bothroyd.

Med åtte mål på de seks siste kampene er han en formspiller og kanskje er det nok til noen debutminutter mot franskmennene.

- Det har vært noen nedturer de siste åra, men jeg har vært seriøs på å snu om på livet mitt. Det er veldig stort å kunne trene med noen av verdens beste spillere disse dagene, sier han ifølge AFP.

NOMADE: Jay Bothroyd har spilt i en lang rekke klubber, men nå virker det som han har funnet seg til rette i Cardiff. Her fra forrige sesongs FA-cupkamp mot Chelsea og John Obi Mikel. Foto: IAN KINGTON/AFP
NOMADE: Jay Bothroyd har spilt i en lang rekke klubber, men nå virker det som han har funnet seg til rette i Cardiff. Her fra forrige sesongs FA-cupkamp mot Chelsea og John Obi Mikel. Foto: IAN KINGTON/AFP Vis mer