Ukjent nordmann vant i Sverige. Jönsson raste: - Det svartnet i øynene mine. Fy faen så sint jeg var

Bekymring i den svenske leiren.

SINT: Emil Jönsson var illsint etter sprinten i Bruksvallarna i dag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SINT: Emil Jönsson var illsint etter sprinten i Bruksvallarna i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ikke så uvanlig at svenskene må ta til takke med plasseringene bak de beste norske i skisporet. Men i nasjonale renn på hjemmebane skal svensk seier være en selvfølge.

Slik har det imidlertid ikke vært i Bruksvallarna. Der har ikke de svenske herrene klart å vinne noen av helgas renn, oppsiktsvekkende nok.

Å bli slått av Petter Northug på fredag var greit nok. Men at de svenske toppsprinterne Emil Jönsson og Teodor Peterson ble slått av det de kaller en norsk doldis, altså en ukjent person, er alt annet enn greit.

At det norske sprinttalentet Håvard Solåas Taugbøl (22) banket alle svenskene på deres hjemmebane i dag, hadde de ikke forventet. Taugbøl er nemlig kun på rekruttlandslaget og er - foreløpig - et ganske ubeskrevet blad for de fleste.

Riktignok hadde han en 4. plass i verdenscupen i Lahti forrige sesong, men taktene 22-åringen viste i Bruksvallarna vitner om en norsk unggutt i utvikling. Det samme gjelder Even Northug (20), som ble nr. 6 i samme sprint.

Forbannet Jönsson, som er tidenes nest mestvinnende sprinter i verdenscupen etter Ola Vigen Hattestad, ble satt ettertrykkelig på plass og endte helt nede på 5. plass i sprinten som «doldisen» Taugbøl vant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer