Ukjent nordmann vant i Sverige. Jönsson raste: - Det svartnet i øynene mine. Fy faen så sint jeg var

Bekymring i den svenske leiren.

SINT: Emil Jönsson var illsint etter sprinten i Bruksvallarna i dag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SINT: Emil Jönsson var illsint etter sprinten i Bruksvallarna i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det er ikke så uvanlig at svenskene må ta til takke med plasseringene bak de beste norske i skisporet. Men i nasjonale renn på hjemmebane skal svensk seier være en selvfølge.

Slik har det imidlertid ikke vært i Bruksvallarna. Der har ikke de svenske herrene klart å vinne noen av helgas renn, oppsiktsvekkende nok.

Å bli slått av Petter Northug på fredag var greit nok. Men at de svenske toppsprinterne Emil Jönsson og Teodor Peterson ble slått av det de kaller en norsk doldis, altså en ukjent person, er alt annet enn greit.

At det norske sprinttalentet Håvard Solåas Taugbøl (22) banket alle svenskene på deres hjemmebane i dag, hadde de ikke forventet. Taugbøl er nemlig kun på rekruttlandslaget og er - foreløpig - et ganske ubeskrevet blad for de fleste.

Riktignok hadde han en 4. plass i verdenscupen i Lahti forrige sesong, men taktene 22-åringen viste i Bruksvallarna vitner om en norsk unggutt i utvikling. Det samme gjelder Even Northug (20), som ble nr. 6 i samme sprint.

Forbannet Jönsson, som er tidenes nest mestvinnende sprinter i verdenscupen etter Ola Vigen Hattestad, ble satt ettertrykkelig på plass og endte helt nede på 5. plass i sprinten som «doldisen» Taugbøl vant.

- Jeg fikk noen feilskjær rett før oppløpet. Det gjorde meg forbannet. Det svartnet i øyenne mine. Fy faen så sint jeg var, sier Jönsson til Expressen.

- Jeg har vært med i dette gamet lenge. Jeg kjente med en gang at det ikke kom til å gå an å vinne etter feilskjærene. Herlighet hvor mange feilskjær man har fått gjennom årene, fortsetter svensken fortvilet.

- For feig Han var overbevist om at han ville slå den norske 22-åringen.

- Jeg følte meg bra. Jeg var pigg. Kroppen svarte bra da jeg rykte. Det meste fungerte, og i finalen tenkte at nå skal jeg bare kjøre på. Men så kom feilskjærene, gjentar Jönsson.

Peterson var på sin side godt fornøyd med 3. plassen bak Taugbøl.

- Det var et steg i riktig retning. Jeg blir litt for feig i finalen. Jeg tror det har litt med selvtillit å gjøre, sier det svenske sprintesset.

På kvinnesiden så det bedre ut for svenskene. Stina Nilsson vant foran Charlotte Kalla og Hanna Falk. Ingen av de beste norske deltok.