Ukjent regel åpner for Lampard på billigsalg

Milan og Inter sikler.

• Følg Chelsea - Nottingham på http://live.dagbladet.no kl 15!

(Dagbladet.no): Foruten John Terry er Frank Lampard en av spillerne José Mourinho setter aller høyest. Men til sommeren kan Chelsea bli tvunget til å slippe Lampard for langt under markedsverdi, takket være en lite kjent og oppsiktsvekkende FIFA-regel.

Ifølge BBC sier regelverket at en spiller som har gjennomført tre år av en kontrakt de underskrev før de fylte 28 år, kan kjøpe seg selv ut av kontrakten. Den eneste forutsetningen skal være at spilleren gir beskjed 15 dager i forveien.

- Svært interessant

Denne regelen er tydeligvis såpass ukjent at selv storklubbene er blitt tatt på senga. Konfrontert med at Lampard kan forlate Chelsea for 8 millioner pund til sommeren, reagerer Milan-direktør Ariedo Braida med forbløffelse.

- Er dette sant? Lampard for åtte millioner pund? Hvis dette stemmer er det svært interessant. Han er en meget god spiller, en av de beste som finnes, og dette var jeg overhodet ikke klar over, sier han til Daily Mail.

Også serieleder Inter skal være meget interessert i å sikre seg Lampard, selv før de ble klar over FIFA-regelen.

Langt unna enighet

DRØYER MED NY KONTRAKT: Frank Lampards nåværende kontrakt med Chelsea går ut om to år. Han har ikke hastverk med å forlenge, og skal være fullt klar over FIFA-regelen som kan tvinge Chelsea til å selga ham til langt under markedsverdi. Foto: AP
DRØYER MED NY KONTRAKT: Frank Lampards nåværende kontrakt med Chelsea går ut om to år. Han har ikke hastverk med å forlenge, og skal være fullt klar over FIFA-regelen som kan tvinge Chelsea til å selga ham til langt under markedsverdi. Foto: AP Vis mer

Forrige uke skrev The Guardian at midtbanespilleren og Chelsea er langt unna enighet om en ny kontrakt, stikk i strid med hva direktør Peter Kenyon tidligere har hevdet.

- Jeg snakket med Peter før jul, og planen er å ta opp samtalene igjen ganske snart. Det er der saken står. For øyeblikket er det en lang vei å gå, sa talsmann Steve Kutner til avisa.