Ukjente «3762» rykket i VM-åpning: - Burde ikke skje i det hele tatt

Ghebreslassie overrasket med gull.

STJAL SHOWET: Ukjent «3762» (t.h.) løp 10 kilometer-konkurranse sammen med maratonløperne i VM. Og amatøren rykket i åpningen av VM-distansen. Foto: NTB Scanpix.
STJAL SHOWET: Ukjent «3762» (t.h.) løp 10 kilometer-konkurranse sammen med maratonløperne i VM. Og amatøren rykket i åpningen av VM-distansen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I natt norsk tid startet VM i friidrett i Beijing. Ghirmay Ghebreslassie (19) fra Eritrea ble mesterskapets første VM-vinner på herrenes maraton.

Han slet seg gjennom 42 kilometer i steikende hete og godt over 20 grader i den kinesiske hovedstaden. Han vant med tida 02:12:28, var suveren de siste snaue fem kilometerne og vant med 40 sekunder til nestemann.

- Det er en sensasjons-mann. Dette er en enorm triumf for han, sa NRK-kommentator Jann Post på direkten.

- Det er helt utrolig at en 19-åring vinner VM, sa NRK-kollega Jack Waitz.Verdensrekorden er forøvrig på 2:02:57 fra Berlin i 2014. Satt av Dennis Kimetto.

Stjernene Wilson Kipsang Kiprotich og Dennis Kimetto fra Kenya skuffet voldsomt og ble hektet fullstendig av allerede etter rundt tre mil i natt.

Amatør-stunt Men det var en foreløpig ukjent mosjonist som stjal oppmerksomheten i starten av VMs første øvelse:

I løpet av de første kilometerne var det en mosjonist - i gul trøye og startnummer 3762 - som lå foran og fikk en luke på 20-30 meter til resten.

Det overrasket NRKs eksperter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.