Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ukjente Elisabeth kjemper om 52 millioner kroner

Norsk 26-åring blant de siste 27 som er igjen i Poker-VM.

ALLEREDE MILLIONÆR: Elisabeth Hille ble sponset av kjæresten for å ha råd til å stille i poker-VM. Den avgjørelsen angrer han nok ikke på nå. Foto: Gjengitt med tillatelse fra Pokernews.
ALLEREDE MILLIONÆR: Elisabeth Hille ble sponset av kjæresten for å ha råd til å stille i poker-VM. Den avgjørelsen angrer han nok ikke på nå. Foto: Gjengitt med tillatelse fra Pokernews. Vis mer

(Dagbladet): Det var nok ikke mange som hadde hørt om 26 år gamle Elisabeth Hille før årets WSOP Main Event (VM i poker) som avholdes i Las Vegas. 6598 spillere stilte til start da startsignalet gikk 7. juli. Ni dager senere har den norske kvinnen fortsatt muligheten til å kuppe hele turneringen. Men det var bare så vidt hun fikk råd til å delta.

- Jeg hadde spart opp penger til noen av de andre turneringene som spilles i disse dager, men det gikk ikke så bra resultatmessig. Men så gjorde kjæresten min det bra i en annen turnering hvor han vant litt penger, så han betalte en del av innkjøpet for meg, sier Elisabeth Hille til Pokernews.com

I skrivende stund er det 27 spillere igjen, og Hille ligger på en svært fin 5. plass. Hun har i underkant av ti millioner sjetonger i etter dag 6. Spilleren som leder turneringen har nesten 16 millioner sjetonger. Hille er den eneste skandinaviske spilleren som fortsatt er med i turneringen.

For å komme så langt trenger du en god porsjon flaks i tillegg til dyktighet. Hille sier at det har gått opp og ned underveis.

- Gårsdagen var veldig utrolig. Den første dagen gikk det ikke så bra, og dag tre gikk veldig dårlig. Men så gikk det bedre senere, og jeg traff feks flush når jeg trengte det, sier Hille.

Sikret 1,8 millioner 26-åringen er allerede sikret 294,601 dollar, noe som tilsvarer rundt 1,8 millioner norske kroner. Førstepremien er på svimlende 8,5 millioner dollar, noe som tilsvarer rundt 52 millioner norske kroner.

KJEMPER OM MILLIONER: Når det gjenstår to spillere i turneringen legges premiepengene til vinneren på bordet sammen med smykke-kjedet (bracelet) som vinneren får. Foto: REUTERS/Las Vegas Sun/Steve Marcus/NTB scanpix
KJEMPER OM MILLIONER: Når det gjenstår to spillere i turneringen legges premiepengene til vinneren på bordet sammen med smykke-kjedet (bracelet) som vinneren får. Foto: REUTERS/Las Vegas Sun/Steve Marcus/NTB scanpix Vis mer

Hille kan bli den andre kvinnen i historien til å nå finalebordet i pokerens mest prestisjetunge turnering. Den franske dama Gaelle Baumann er også med blant de 27 siste i turneringen.

Det koster 10.000 dollar å være med i turneringen, og hvem som helst kan kjøpe seg inn og delta. Det er også mulig å kvalifisere seg via online-turneringer i tiden før turneringen starter.

Du kan følge live-oppdateringen og se hvordan det går med Elisabeth Hille her: www.Pokernews.no Hun starter å spille igjen klokken 22.00 i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media