Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ukjente Henrik (26) luktet på historisk pallplass

Dårlig skyting ødela for lynrask Svendsen.

KARRIEREBESTE: Henrik L'Ábée-Lund pådro seg én strafferunde og holdt god fart i sporet. Det holdt til femteplass. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
KARRIEREBESTE: Henrik L'Ábée-Lund pådro seg én strafferunde og holdt god fart i sporet. Det holdt til femteplass. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Da er festen avlyst, utbrøt NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen skjøt på seg henholdsvis fire og tre strafferunder på stående skyting.

Men verken han eller noen andre hadde nok regnet med Henrik L'Ábée-Lund - 26-åringen som nok er ganske ukjent for den jevne nordmann.

Han debuterte i verdenscupen i 2010/11-sesongen, men hadde aldri vært bedre enn nummer ti før i dag.

Dagens sprint i Östersund skulle imidlertid bli L'abbe-Lunds definitive gjennombrudd - selv om det nok var litt bittert at pallen glapp med 10,5 sekunder.

- Dette var kaldt, men veldig moro å få til skytingen så bra. Jeg hadde en bedre følelse på ski under normaldistansen tidligere i uka, det gikk litt tregere i dag. Men resultatet er jo mye bedre, sier han til NRK.

Etter fullt hus på liggende og fire av fem treff på stående passerte han ut fra siste skyting på tredjeplass - 14 sekunder bak ledende Simon Eder.

På sisterunden knuste han østerrikeren i sporet og gikk i mål til ny bestetid, tre sekunder foran Eder og Emil Hegle Svendsen, som hadde helt lik tid i mål.

Hegle Svendsen sprakk på siste stående med tre strafferunder, men viste igjen fryktinngytende langrennsform og var raskest av alle i sporet.

SKUFFET OVER SEG SELV: Emil Hegle Svensen bommet tre ganger på stående og ødela dermed det som ville vært et sikkert palløp med én bom mindre.  
Foto: ANDERS WIKLUND / NTB scanpix
SKUFFET OVER SEG SELV: Emil Hegle Svensen bommet tre ganger på stående og ødela dermed det som ville vært et sikkert palløp med én bom mindre. Foto: ANDERS WIKLUND / NTB scanpix Vis mer

Det var likevel en mager trøst for den alltid selvkritiske trønderen.

- Det var håpløst dårlig, sier han.

- Det var vind og vanskelige forhold?

- Han som skjøt var ikke så mye bedre. Femteplass er ikke så gærent, men jeg blir jævla skuffa når det blir sånn som dette, sier Svendsen.

Kanadiske Jean Philippe Leguellec sikret karrierens første verdenscupseier etter to feilfrie skytinger. Franske Alexis Boeuf tok ansvar da lagkamerat Martin Fourcade sviktet, og gikk inn til annenplass etter én strafferunde.

Veteranen Christoph Sumann ble nummer tre.

Lábée-Lund endte til slutt på femteplass og Emil Hegle Svendsen på delt sjette. De har henholdsvis 32 og 35 sekunder å hente inn på morgendagens jaktstart.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!