OVERRASKET ALLE: Kasakhstanss Julia Putintseva yppet seg mot suverene Serena Williams - og var nær ved å sende superstjerna ut av French Open. Foto: AP Photo/Michel Euler
OVERRASKET ALLE: Kasakhstanss Julia Putintseva yppet seg mot suverene Serena Williams - og var nær ved å sende superstjerna ut av French Open. Foto: AP Photo/Michel EulerVis mer

Ukjente Julia fikk fram tårene hos Serena Williams: - For ei jente!

Nær kjempeskrell i French Open.

(Dagbladet): Overraskelsen Julia Putintseva (21) fra Kasakhstan rystet selveste Serena Williams (34) i French Open, men det lavt rangerte talentet sprakk da kampen skulle avgjøres.

21-åringen har aldri tidligere nådd en kvartfinale i en Grand Slam-turnering, men på grusen i Paris ga hun publikum og kommentatorer hakeslepp med spillet i første sett, der hun vant 7-5.

- Vi blir mer og mer imponert over denne lille jenta, sa Eurosport-kommentator Christer Francke på direkten.

- For ei jente. Hun satser! Hun tar tennisen sin til nye høyder, sa tenniseksperten.

Matchen endte til slutt 5-7, 6-4, 6-1 i Williams' favør etter at hun vant noen helt avgjørende poeng da kampen vippet i det andre settet.

Preget Jenta fra Kasakhstan (1,63 meter) er ranket som nummer 53 i verden og Williams (nummer 1) tok til tårene i det andre settet. Veteranen slet med å få eget spill til å sitte og tv-kameraene fanget opp en preget verdensener.

Williams er av mange rangert som tidenes beste kvinnelige tennisspiller og har dominert fullstendig de siste åra. I kveld måtte hun derimot slite.

Først vant Putintseva 7-5 i det første settet - etter å ha brutt Williams på stillingen 5-5.

I det andre settet gikk 21-åringen rett i strupen på verdensstjerna og brøt Williams' serv i åpningsgamet til 0-1. Men Williams svarte og brøt tilbake umiddelbart til 1-1.

Styrke Williams kjempet seg til en 4-1-ledelse, men Putintseva kom tilbake til 4-4. Williams var best da det gjaldt og vant 6-4. Kvinnen fra USA reddet flere breakpoint på 4-4 som holdt henne inne i matchen.

I det tredje og avgjørende settet var det aldri noen tvil. Williams viste styrke og vant enkelt 6-1.

TÅRER:  Serena Williams slet lenge på grusen og tok til tårene i det andre settet. Foto: REUTERS/Benoit Tessier
TÅRER: Serena Williams slet lenge på grusen og tok til tårene i det andre settet. Foto: REUTERS/Benoit Tessier Vis mer

Williams er dermed klar for semifinale i French Open.

- Hun spilte strålende og jeg trodde ikke jeg skulle klare å slå henne. Jeg er utrolig fornøyd med at jeg klarte å snu kampen, sa Williams, ifølge NTB.

- Jeg takker alle til stede her i dag for støtten dere ga meg, sa verdenseneren.

I semifinalen møter hun den useedede nederlandske spilleren Kike Bertens. Hun slo sveitsiske Timea Bascinszky med 7-5, 6-2 i sin kvartfinale.

Den andre semifinalen i kvinnenes turnering går mellom spanske Garbiñe Muguruza og Samantha Stosur fra Australia.

Også verdensener Novak Djokovic er klar for semifinale i herreturneringa.

REISTE SEG:  Serena Williams. Foto: AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
REISTE SEG: Serena Williams. Foto: AFP PHOTO / MARTIN BUREAU Vis mer