Ukjente Maradona-klipp ikke rørt på 30 år

Store deler av klippene i dokumentaren Diego Maradona ble funnet i et bagasjerom i Argentina.

I AKSJON: Diego Maradona som aktiv på 80-tallet. Foto: Monty Fresco/Daily Mail/REX/NTB Scanpix
I AKSJON: Diego Maradona som aktiv på 80-tallet. Foto: Monty Fresco/Daily Mail/REX/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En dokumentar om fotballegenden Diego Armando Maradona ble tidligere i år vist fram under filmfestivalen i Cannes.

Filmen har fått det treffende navnet «Diego Maradona» og viser hittil ukjente klipp som blant annet viser kaoset som var rundt superstjerna på 80-tallet.

Dokumentaren består av arkivklipp, og regissør Asif Kapadia avslører overfor engelske Independent hvordan de fant de gamle bildene som for første gang blir vist fram for offentligheten.

Oscar-belønnede Kapadia har tidligere jobbet med dokumentarfilmer som «Senna» og «Amy», som henholdsvis omhandler den brasilianske Formel 1-føreren Ayrton Senna og den britiske sangeren Amy Winehouse - som begge døde i ung alder.

Egne kameramenn

Maradona er fortsatt blant oss, selv om han sliter med helsa og nylig sluttet som hovedtrener i den mexicanske klubben Dorados de Sinaloa. Nå får vi et annerledes innblikk i tiden hans som proffspiller.

Det var Diego Maradonas første agent, Jorge Cyterszpiler, som fikk en idé i 1981. Maradona var en av verdens mest kjente fotballspillere, så agenten fikk to argentinske kameramenn til å følge Maradona tett, for å sette sammen opptakene til en film.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer