Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ukjente Wendell (27) tok til tårene da han fikk høre overraskelsen fra scenen

Stemt fram til årets mål og slo Messi.

RØRT: Vila Nova-spiller (tidligere Goianesia) Wendell Lira stakk av med prisen for Årets mål i 2015. Han vant foran Barcelona-spiller Lionel Messi og brasilianeren tok til tårene på scenen. Foto:  AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
RØRT: Vila Nova-spiller (tidligere Goianesia) Wendell Lira stakk av med prisen for Årets mål i 2015. Han vant foran Barcelona-spiller Lionel Messi og brasilianeren tok til tårene på scenen. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer

(Dagbladet): Den relativt ukjente brasilianske spillerene Wendell Lira (27) stakk av med prisen for Årets mål - eller den såkalte Puskas-prisen - under Gullballen-utdelinga i Zürich.

Lira fikk prisen for sin akrobatiske scoring i kamp mellom Atletico-Go og Goianésia fra mars i fjor, og det var en tydelig rørt fotballspiller som ble ropt opp som vinner av prisutdeler Hidetoshi Nakata.

Lira vant foran perler fra Barcelonas Lionel Messi og Roma-spiller Alessandro Florenzi - og 27-åringen trodde knapt det han hørte da han måtte bruke noen ekstra sekunder og knep sammen øynene i salen. Rett til høyre satt også kona oppløst i tårer.

UTDELING:  Wendell Lira kom sammen med kona til utdelingen i Sveits. Foto:  AFP PHOTO / MICHAEL BUHOLZER
UTDELING: Wendell Lira kom sammen med kona til utdelingen i Sveits. Foto: AFP PHOTO / MICHAEL BUHOLZER Vis mer

- Først vil jeg takke Gud for dette øyeblikket. Jeg er her og ser disse fantatisk gode spillerne som jeg egentlig bare ser på tv. Jeg vil takke kona, familien, barna mine og alle de som har stemt på meg, sa en rørt Lira fra scenen.

- Jeg vil sitere fra Bibelen: Da alle så kjempen tenke alle sammen at det ikke var noe håp om å vinne. Da sa David: Han er så stor at jeg umulig kan bomme. Slik må vi tenke i livet også, sa Lira.

Vinnermålet ble stemt fram på FIFAs nettside og Francefootball.fr. Over 1,6 millioner stemmer ble avgitt.

Lionel Messi vant derimot prisen som Årets spiller og fikk Gullballen. Messi vant prisen fire ganger på rad fra 2009 til 2012. I 2014 og 2014 vant Cristiano Ronaldo.

- Det er et veldig spesielt øyeblikk for meg å være tilbake her på denne scenen og vinne igjen etter å ha vært i salen og sett Cristiano få prisen de to siste årene, sa Messi i Zürich.

Messi vant suverent med 41,33 prosent av stemmene.

SITERTE FRA BIBELEN: Vila Nova-spiller Wendell Lira. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
SITERTE FRA BIBELEN: Vila Nova-spiller Wendell Lira. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media