Håndball-EM

Uklar framtid for EM-helten: - Jeg har frist til 1. mars med å bestemme meg

Har kontrakt fram til sommeren.

SUPERKAMP: Silje Solberg leverte definisjonen på en praktkamp i semifinalen i håndball-EM i går kveld.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SUPERKAMP: Silje Solberg leverte definisjonen på en praktkamp i semifinalen i håndball-EM i går kveld. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Silje Solberg herjet vanvittig med de franske spillerne i EM-semifinalen fredag. Hun har fått en ny sportslig vår i Paris, men det er ikke sikkert hun blir der lenger enn til sommeren.

Med over 60 i redningsprosent i 20-16-kampen, var hun banens store gigant mot flere lagvenninner.

Solberg ble vraket til OL-troppen, men var i Rio de Janeiro som reserve. Fredag spilte hun sin beste landskamp etter å ha kommet inn etter vel ti minutter. Mot slutten tok hun «alt». Dermed spiller Norge sin 19. mesterskapsfinale på 18 år.

- Paris er en herlig by med mange muligheter, og det er jo helt annerledes fra Holstebro der alle kjente meg. Jeg kan gå i fred i Paris. Det setter jeg pris på innimellom, sier Solberg til NTB.

Avgjørelse

Kontrakten hennes er på to sesonger, men Solberg har en klausul som gjør at hun kan slutte i Issy Paris etter denne sesongen.

- Jeg har frist til 1. mars med å bestemme meg, sier Solberg.

80 prosent av kontraktene i klubben løper ut til sommeren, og det er helt uklart hvem som blir. De beste Issy-spillerne vil også veldig gjerne spille mesterliga. Det gjør de ikke denne sesongen.

Solberg er en så ettertraktet vare at hun trolig kan velge på øverste hylle av klubber.

Norge spiller EM-finale mot Nederland søndag. Der kan fort Solbergs makker, Kari Aalvik Grimsbø, bli sentral. Hun har godt grep på de nederlandske skytterne.

(NTB)