SPILLERNE SER DEN IKKE. Sharpshoother er omtrent ikke markert og kan komme med et kjempesjokk i V75-7 på Solvalla. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
SPILLERNE SER DEN IKKE. Sharpshoother er omtrent ikke markert og kan komme med et kjempesjokk i V75-7 på Solvalla. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Uklar vinnerkandidat

Spillerne dropper mulig V75-sjokk.

||| • Klikk her. Enorme gevinster å spille om i V75 på Solvalla!

Norske spillere har stor tro på at det blir norsk seier i det prestisjetunge løpet Harper Hanovers Lopp.
Tradisjonelt avslutter langløpet V75-spillet på Solvalla Elitloppshelgen. Men det behøver ikke nødvendigvis være storfavoritten Yarrah Boko som ordner norsk seier.

Trener Steinar Holm forstår ikke hvorfor norske og svenske spillere ikke har noen som helst tro på hesten hans.

-Jeg må si det er svært overraskende. Jeg ser egentlig ikke at Yarrah Boko har noen god mulighet til å hente 20 meter på Sharpshoother, sier Steinar Holm til Dagbladet.

-Sharpshoother går 1.14,5 på Solvalla, advarer Steinar Holm til alle spillere.

Det regnestykket går ikke opp for den andre norske hesten i V75-7, storfavoritten Yarrah Boko.
Får Holm rett, må favoritten ned mot 1.14,0 og muligens et tidel ned på 1.13-tallet. Det er tøffe betingelser over distansen 3160 meter.

Plate og friske knær

Steinar Holm er en av landets dyktigste hestekarer. Han har funnet ut av Sharpshoothers problemer. Hesten har fått en plate under halsen, som har sørget for bedret lufttilgang.
-Ja, det funker bra. Han har også vært plaget av dårlige knær. Men nå ser alt bra ut, forteller Holm.

Jungeltrommer

Jungeltelegrafen har ikke nådd spillerne og den klare advarselen fra Steinar Holm. I Sverige var Sharpshoother bare markert på seks prosent av innleverte systemer. Nordmenn var ikke stort bedre. Patriotismen heller stort sett bare i retning av Yarrah Boko, som var markert til 87 prosent.

Men jungeltrommene når i alle fall ørene til Sharpshoother når hesten skal volte rett framfor den beryktede E-lektaren, der trommene drønner fra tribunen.
For noen år siden gikk det galt for hesten Odd Sen Toft, som nordmenn entusiastisk satser på i det løpet.
-Han ble helt ør i hodet og galopperte, forteller Steinar Holm om det mislykkede forsøket. Han frykter ikke at det samme skal skje på lørdag.

-Sharpshoother er fornuftig og kald i hodet. Han fikser det, sier Steinar Holm.

-Jeg har god tro på at han vinner løpet, forteller Steinar Holm til Dagbladets lesere, og til spillerne som får servert en storoutsider på sølvfat.

Ni av ti innleverte system mangler den norske hesten.

Sharpshoother kan være skarpskuddet mot en eventuell alenevinner som kan vinne over 50 millioner kroner i V75-spillet.