Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uklart hva som skjer med billettene

Torsdag kveld er det uklart hva som skjer med de 18 000 billettene som er kjøpt til Holmenkollen Skifestival.

TØFF BESKJED: Kristin Vestgren Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen skifestival og Ingvild Bretten Berg, generalsekretær i Norges Skiforbund, fikk beskjed om å stenge dørene lørdag og søndag. Til venstre arrangementssjef Terje Lund . Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
TØFF BESKJED: Kristin Vestgren Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen skifestival og Ingvild Bretten Berg, generalsekretær i Norges Skiforbund, fikk beskjed om å stenge dørene lørdag og søndag. Til venstre arrangementssjef Terje Lund . Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

Skifestivalen, som arrangeres i forbindelse med verdenscupen i hopp og langrenn på vårparten hvert år, er nå stengt for publikum.

Det opplyste Oslo kommune torsdag. Årsaken er at det skal være en høy risiko for smitte av coronaviruset med store folkemengder og eventuelle berusede personer som kan slurve med smittevernråd.

Hva som skjer med de mange tusen billettene publikummerne har kjøpt for å få se arrangmentet, er uvisst.

- Det kommer en økonomisk utfordring i ettertid. Hvordan vi gjør dette, må vi se på. Det er for tidlig å si noe om, sier daglig leder for arrangementet, Kristin Vestgren Sæterøy, på en pressekonferanse torsdag.

SMITTE: Torsdag besluttet Oslo kommune at årets skifest i Holmenkollen avlyses for publikum. Det vil si at hele stadionområdet stenges av for publikum. Bilder fra NTB Scanpix. Vis mer

Omtrent 18 000 billetter til Skifestivalens arena er så langt solgt, bekrefter Sæterøy til Dagbladet.

Hun sier at det fredag blir omfattende møtevirksomhet for å få orden på situasjonen - også angående ting som refusjon av billetter.

- Dette må vi komme tilbake til. Dette er en ekstraordinær situasjon, dette skjer sjelden. Det er ingen tvil om at dette får konsekvenser for selskapet, men hvor mye og hva det vil bety, er tidlig å si. Vi har en stor jobb foran oss med å gå gjennom alt vi står overfor, sier Sæterøy.

- Vi er utrolig lei oss for at vi sitter her nå, i denne situasjonen. Men vi har en god dialog og respekterer den avgjørelsen som er tatt. Nå må vi samle oss og tenke hvordan vi får gjennomført noen gode skirenn. Det er vårt hovedfokus nå, sier Kristin Vestgren Sæterøy i Holmenkollen Skifestival.

Hun og generalsekretær i Skiforbundet Ingvild Bretten Berg gjentar helsemyndighetenes anmodning om at folk som ikke har kjøpt billett og har tenkt seg ut til løypene, blir hjemme.

Hele Norges coronakart