- Uklokt av Marit

Landslagstrener Marit Breivik krever flere samlingsdøgn for håndballjentene foran store mesterskap i framtida. Til det har Norges mest suksessrike klubbtrener de siste åra, Larviks Kristjan Halldorsson, bare ett eneste svar: Glem det, Marit.

- Det er uklokt av landslagssjefen å sette fram krav som går på bekostning av klubbene, sier Kristjan Halldorsson til Dagbladet.

De beste norske klubbene - Larvik, Bækkelaget og Byåsen - har gjentatte ganger i løpet av høsten påpekt at spillerne blir overbelastet. I går signaliserte Breivik at hun ønsket mer tid sammen med jentene.

Det kan bare bety to ting:

  • Større belastning på spillerne.
  • Eller mindre tid i klubbene.

Gull i klubben

Larvik-treneren tror ikke noen av delene vil hjelpe sølvjentene.

- Landslaget blir ikke bedre med flere samlingsdøgn. Grunnlaget for spillernes forbedring legges i klubbene. Ta bare en spiller som Tonje Larsen. Hun gjennomførte sitt beste mesterskap til nå, sier Kristjan Halldorsson.

- Hun er blitt en bedre landslagsspiller fordi hun først er blitt stabilt god på klubblaget.

- Ulogisk

Han synes logikken svikter når Breivik argumenterer med at Tyskland hadde 20 flere samlingsdøgn enn Norge. Norge slo jo tyskerne, men ble utklasset av Danmark, som hadde like mange samlingsdøgn som Norge foran dette VM.

Halldorsson etterlyser en radikal forbedring av samarbeidet mellom klubb- og landslagsledelse.

- Det skremmer meg når Monica Vik Hansen ikke får det til på landslaget, og samtidig er veldig god på klubblaget. Da må det være noe i landslagssystemet som gjør henneutrygg.

- Hva da?

- Det kan Marit Breivik bare finne ut i samarbeid med klubben. Det går ikke på samlinger, mener Kristjan Halldorsson.

<B>Kristjan Halldorsson</B>
<B>SAMLET:</B> Landslagssjef Marit Breivik vil ha flere samlingsdøgn.