Ukraina kan miste fotball-EM

Uefa har sett seg lei på politisk innblanding.

KAN MISTE EM: Uefa retter en advarende pekefinger mot Ukraina, og truer med å frata landet EM på hjemmebane dersom ikke landets regjering slutter å blande seg inn i fotballen. Foto: SCANPIX/AP Photo / Efrem Lukatsky
KAN MISTE EM: Uefa retter en advarende pekefinger mot Ukraina, og truer med å frata landet EM på hjemmebane dersom ikke landets regjering slutter å blande seg inn i fotballen. Foto: SCANPIX/AP Photo / Efrem LukatskyVis mer

UEFA advarer Ukraina. Landet kan miste retten til å arrangere fotball-EM i 2012 dersom landets regjering ikke slutter å blande seg inn i fotballens anliggender.

- Dersom FFU (Ukrainas fotballforbund) blir suspendert fra UEFA, har UEFAs eksekutivkomité funnet ut at det ikke er holdbart at Ukraina arrangerer EM 2012, sier generalsekretær Gianni Infantino.

Ukraina skal i utgangspunktet arrangere fotball-EM i 2012 sammen med Polen. En utestengelse vil gjøre at ukrainske lag og landslaget blir utestengt fra alle FIFA- og UEFA-turneringer.

- Det handler i hovedsak om at politikerne blander seg inn i hvordan den ukrainske fotballen skal styres. Vi har sendt et brev til fotballforbundet og ber om at Ukraina tar grep som er påkrevet. De må svare oss innen 4. februar. Dersom ingen endringer skjer, vil vi måtte diskutere utestengelse og andre tiltak. Vi er overbevist om at dette kan la seg løse, sier Infantino.

En talsmann for Ukrainas fotballforbund sier beskjeden fra UEFA er mottatt.

- Forbundet vil ikke kommentere brevet fra UEFA, men som et ærbødig medlem vil vi helt enkelt følge det. Vi må gi UEFA beskjed før 4. februar om at situasjonen er normalisert, og det ikke lenger er snakk om noen problemer rundt vårt valg av fotballpresident, sier talsmann Sergej Vassiljev.

(NTB)