Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ukraina kommer til Ullevaal i juni

- Tøff motstander, sier Drillo.

FORNØYD: Landslagstrener Egil Drillo Olsen synes landslagene som kommer til Norge neste sommer holder bra kvalitet. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
FORNØYD: Landslagstrener Egil Drillo Olsen synes landslagene som kommer til Norge neste sommer holder bra kvalitet. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

|||

Norge skal møte Ukraina i landskamp i fotball på Ullevaal stadion i juni. Det kunne Norges Fotballforbund bekrefte torsdag.

- Jeg er veldig godt fornøyd med at vi har fått på plass denne kampen. Ukraina er EM-arrangør (2012), så dette blir en bra sportslig utfordring for oss, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Kampen skal gå 2. juni. Det er også klart at Frankrike kommer på besøk til Ullevaal 11. august. Det betyr at Norge kommer til å få en solid oppkjøring til EM-kvalifiseringen som starter i september.

- Vi har fått på plass to sterke fotballnasjoner, og i den kommende kvaliken er det nettopp denne type motstand vi vil møte, sier Semb.

Norge og Ukraina møttes forrige gang i november i fjor. Det endte med 1-0 seier til ukrainerne. Målet kom på straffe fra Jevhen Selezniov. John Arne Riise fikk rødt kort i kampen som var den siste Åge Hareide ledet som landslagssjef.

- Ukraina er en tøff og spennende motstander som hører til det øverste sjiktet i Europa. De slo blant annet England i VM-kvalifiseringen, og er en sterk fotballnasjon både på klubb- og landslagssiden. Nå satser vi selvfølgelig å ta revansj, sier landslagssjef Egil Olsen.

I VM-kvalifiseringen som ble avsluttet i høst, endte Ukraina på annenplass i sin gruppe, men ble slått ut av Hellas i toeromspillet.


LIVERPOOL-SPISS: Andriy Voronin er en av stjernene på det ukrainske landslaget. Her i duell med Englands Glen Johnson. Foto: REUTERS/ Eddie Keogh
LIVERPOOL-SPISS: Andriy Voronin er en av stjernene på det ukrainske landslaget. Her i duell med Englands Glen Johnson. Foto: REUTERS/ Eddie Keogh Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media