Ukraina oppfordrer til å boikotte Russland-VM

- Utenkelig at det landet kan arrangere VM.

-UTENKELIG: Det sier Ukrainas president Petro Porosjenko om et fotball-VM i Russlandi 2018. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
-UTENKELIG: Det sier Ukrainas president Petro Porosjenko om et fotball-VM i Russlandi 2018. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den ukrainske presidenten Petro Porosjenko oppfordrer landets allierte til å vurdere en boikott av VM i 2018 om Russland ikke trekker troppene ut av Ukraina.

Uttalelsene kom i et intervju i den tyske avisen Bild mandag.

Porosjenko sa til avisen at han i utgangspunktet ville holde fotball og politikk separert, men at dette ikke er mulig i all den tid den ukrainske klubben Sjakhtar Donetsk må spille kampene sine 1200 kilometer unna Donetsk fordi byen er okkupert av prorussiske separatister.

- Jeg synes det må komme en diskusjon om boikott av dette verdensmesterskapet. Så lenge det er russiske tropper i Ukraina, mener jeg det er utenkelig at det landet kan arrangere VM, sa Porosjenko.

Presidenten sa også at han ville spørre Tysklands rikskansler Angela Merkel om å gjennomføre tøffere sanksjoner mot Russland på bakgrunn av det han beskriver som gjentatte brudd av våpenhvilen av separatistene.

Spørsmålet er om en boikott av et fotballmesterskap vil kunne være mer effektiv enn en stadig lengre liste over økonomiske sanksjoner.

I fjor skrev Dagens Næringsliv at EU-diplomater diskuterer tanken om å anbefale omfattende utestengning av Russland fra «høyt profilerte kulturelle, økonomiske og idrettslige begivenheter».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.