Ukraina slo Norge i femmålsdrama

Ukraina er ett steg nærmere U19-EM i sommer etter 3-2-seier over Norge i ettermiddag. Nå må Norges G19-landslag trolig slå både Nederland og Serbia for å sikre seg den siste EM-billetten.

Foto: Thomas Brekke Sæteren / NFF
Foto: Thomas Brekke Sæteren / NFF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge, Ukraina, Nederland og Serbia kjemper om den siste plassen i sommerens U19-EM i Slovakia. Kampene i de øvrige elite-gruppene ble spilt i mars. Det skulle i utgangspunktet også Norges gruppe gjøre, men alle kampene ble utsatt grunnet Russlands invasjon og krig i Ukraina.

Etter en målløs 1. omgang fikk Norges lovende G19-landslag en tøff start etter hvilen. Yehor Yarmoliuk sendte Ukraina i ledelsen fra straffemerket like etter pause. Men Norge slo tilbake og utliknet midtveis i 2. omgang:

Nordsjælland Andreas Schjelderup ble felt. Strømsgodsets Tobias Gulliksen var iskald fra elleve meter.

Men seks minutter seinere ble kampens tredje straffespark idømt, denne gang i favør Ukraina. For andre gang gjorde Yarmoliuk seg klar fra elleve meter. Denne gang reddet Norges sisteskanse Magnus Rugland Ree, men Marko Sapuha var våken på returen og ordnet 2-1 til Ukraina.

Norge jaktet utlikning, men i stedet punkterte Ukraina tilsynelatende kampen i motsatt banehalvdel da Navin Malysh ordnet 3-1 etter en kontring.

Men fem minutter på overtid banket Haugesunds Christos Zafeiris inn 2-3-utlikningen med en perle i krysset - og blåste nytt liv i oppgjøret. Men sluttspurten kom for seint. Ukraina slo Norge 3-2.

Norge G19 møter Nederland 4. juni og Serbia 7. juni. Gruppevinneren blir det åttende laget som skal spille U19-EM i sommer.

I tillegg til vertsnasjonen Slovakia er England, Frankrike, Italia, Israel, Romania og Østerrike klare for EM-sluttspillet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer