Ukraina stiller med èn proff mot Norge

Vitalij Fedorov det mest kjente navnet.

Norge møter ikke stjernespillere som Andrej Sjevtsjenko når Ukraina er motstander 19. november. Ukrainas landslagstropp består så å si bare av hjemlige spillere.

Kun en spiller fra en utenlandsk liga har fått plass i Aleksej Mikhajlitsjenkos 18-mannstropp. Det er Vitalij Fedorov fra den russiske klubben Amkar Perm.

Ellers er samtlige spillere fra ukrainske klubber som Dinamo Kiev og Sjakhtar Donetsk. Den største stjernen av dem alle, Milans Andrej Sjevtsjenko, er ikke med. Heller ikke Andrej Voronin, som spiller i Hertha Berlin på lån fra Liverpool, er tatt ut til kampen mot Norge.

- Det er jo deres eget valg. Vi skal iallfall prøve å få med de vi har i utlandet, sier landslagstrener Åge Hareide til NTB.

Sergej Nazarenko er den største stjernen i troppen som møter Norge. Midtbanespilleren står med sju mål på 32 landskamper.

Hareide tror ikke mangelen på stjerner vil ha noen negativ effekt på den norske motivasjonen.

- De hadde nesten bare hjemlige spillere da de spilte mot Kroatia sist. Det er spillere fra klubber som Sjakhtar, Dinamo Kiev og Dnjepropetrovsk som er stammen i laget, sier han.

- De er i litt samme situasjon som oss, med få spillere ute i Europa. De vi hører om er stjerner som Sjevtsjenko, men ellers har de en god hjemlig stamme, sier Hareide til NTB.

KOMMER IKKE: Andrei Shevtsjenko spiller ikke privatlandskampen mot Norge i Ukraina 19. november. Det gjør ikke de andre utenlandsproffene heller, bortsett fra Vitalij Fedorov fra Amkar Perm. Foto: SERGEI SUPINSKY/ AFP
KOMMER IKKE: Andrei Shevtsjenko spiller ikke privatlandskampen mot Norge i Ukraina 19. november. Det gjør ikke de andre utenlandsproffene heller, bortsett fra Vitalij Fedorov fra Amkar Perm. Foto: SERGEI SUPINSKY/ AFP Vis mer
Ukraina stiller med èn proff mot Norge