VIL SI I FRA SEG BASKETBALL-EM: Ukrainske idrettsmyndigheter sa onsdag at de ikke greier å arrangere basketball-EM neste år. Årsaken er den politiske situasjonen i landet.. Foto:  Gregory Shamus/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
VIL SI I FRA SEG BASKETBALL-EM: Ukrainske idrettsmyndigheter sa onsdag at de ikke greier å arrangere basketball-EM neste år. Årsaken er den politiske situasjonen i landet.. Foto: Gregory Shamus/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

Ukraina vil si fra seg basketball-EM

På grunn av den spente situasjonen i landet.

Ukrainske idrettsmyndigheter sa onsdag at de ikke greier å arrangere basketball-EM neste år. Årsaken er den politiske situasjonen i landet.

- Jeg kan ikke forestille meg hvordan det er mulig å forberede seg til EM under en så vanskelig økonomisk og politisk situasjon, sa Markian Lubkivskij, som er leder av organisasjonskomiteen.

- Det er et stort prosjekt å arrangere et så viktig mesterskap.

FIBA Europa, som er den europeiske delen av det internasjonale basketballforbundet, meldte senere onsdag at Ukraina ennå ikke offisielt har trukket seg som EM-arrangør.

- Ljubkivskijs uttalelser reflekterer hans personlige mening, ikke Ukrainas basketballforbunds offisielle syn, meldte forbundet med henvisning til en twittermelding fra det ukrainske forbundet.

Lubkivskij sa at Ukraina vurderer å be om å få arrangere EM i 2017 i stedet og håper det blir innvilget som følge av den spesielle situasjonen landet er i. Byggingen av anlegg til mesterskapet er godt i gang.

Polen har allerede uttrykt ønske om å overta EM neste år, mens Latvia, Litauen og Estland også kan bli kandidater.

(NTB)