Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ukrainas storskytter måtte ise ned to fingre på dagens trening

Anastasia Pidpalova (32) skadet før møtet mot Norge.

AUUUU!Den ukrainske toppscoreren Anastasia Pidpalova måtte avbryte dagens trening i kamphallen. Hun måtte ise ned to fingre etter en vond smell under treningen. Om hun hemmes mot Norge i kveld, vil det være et stort tap for ukrainerne.
AUUUU!Den ukrainske toppscoreren Anastasia Pidpalova måtte avbryte dagens trening i kamphallen. Hun måtte ise ned to fingre etter en vond smell under treningen. Om hun hemmes mot Norge i kveld, vil det være et stort tap for ukrainerne. Vis mer

DEBRECEN (Dagbladet): Ukrainas høyreiste venstreback Anastasia Pidpalova måtte avbryte dagens trening, før EM-kampen mot Norge i Debrecen kl. 20.30 i kveld.

Dama med 220 mål på 62 landskamper for Ukraina bristet to fingre under treningen og fikk umiddelbart behandling med is på sidelinja.

Stor svekkelse Et eventuelt tap av storskytteren i kveldens kamp mot Norge vil være en stor svekkelse av nasjonen som allerede før EM-starten var tippet å bli jumbo i gruppa med Norge, Danmark og Romania som motstandere.

Pidpalova er proff i franske Brest og med sine 192 centimeter utgjør venstrebacken en voldsom skuddtrussel mot enhver motstander.

Ukraina tapte med med ni mål mot Danmark i sin åpningskamp, og baklengsmålene rant spesilt fort inn mot slutten av kampen. Det kan tyde på at de ikke er blant de best trente lagene i EM.

- Land i krig Landslagstrener Thorir Hergeirsson er uansett imponert over kveldens motstander.

- Vi må huske på at vi møter et land i krig, sier han.

- Og det der vi på måten de framstår på. De har hjertet utenpå drakta, stor stolthet og voldsom entusiasme. Det er en ekstra spiller i det laget for tiden, og løfter det et ekstra hakk opp. Det er imponerende hva de får til med så små ressurser, og de vanskelighetene de står i, sier Hergeirsson til Dagbladet.

100 euro Ukrianske journalister Dagbladet snakket med i dag tegner et bilde av et landslag som har ankommet EM-byen med tidenes dårligste oppladning bak seg.

En treningsleir til Østerrike skal ha blitt avlyst uten noen kjent grunn, det har vært tull og problemer med visum til flere spillere og utstyrsmessig har det aldri vært dårligere stilt.

Det ukrainske håndballforbundet har heller ikke hatt råd til å tegne forsikring på spillerne, og de som er med på landslaget får 100 euro for å være med. Laget har heller ingen bonusordning i forhold til hvor langt de eventuelt måtte komme i dette mesterskapet.

Når det gjelder oppgjøret mot Norge i kveld har ukriansk media null og niks tro på sitt eget lag. De mener at torsdagens kamp mot Romania er den viktigste.

Vinneren av det oppgjøret vil trolig følge med Norge og Danmark videre til hovedrunden i mesterskapet.

TRØST: Anastasia Pidpalova fikk trøst av lagvenninnene etter smellen som førte til at hun måtte avbryte dagens trening.
TRØST: Anastasia Pidpalova fikk trøst av lagvenninnene etter smellen som førte til at hun måtte avbryte dagens trening. Vis mer