Petter Northugs framtid

Ukvalifisert og kalt inn på teppet: Likevel frir Hetland til Northug

Etter en sesong med mye bråk, sykdom og sviktende resultater for Petter Northug, sier Tor Arne Hetland likevel at de ønsker å ha Mosvik-ekspressen inn på landslaget neste sesong.

SNAKKER UT: Landslagstrener Tor Arne Hetland letter på sløret om Petter Northugs framtid og relasjonen deres. Hetland forteller også om hva som gikk galt med Finn-Hågen Krogh, OL-eventyret og hvorfor Norge har tapt terreng i klassisk langrenn. I panelet er også Esten O. Sæther og Øyvind Godø. Video: Per Ervland Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fram til OL i Pyeongchang var Petter Northug den eneste norske langrennsløperen på herresiden med individuelle mesterskapsgull på distanserenn siden VM i Sapporo i 2007.

Mosvik-ekspressen har følgelig vært i en særstilling i norsk langrenn og utnyttet det til å gjøre avtaler på egne premisser i visshet om sin enorme verdi i norsk langrenn.

Verdien er der fortsatt, men i løpet av 2017/18 har mye forandret seg. Unge Simen Hegstad Krüger brøt den ovennevnte rekka og ble olympisk mester på skiathlon da Norge like godt vant tredobbelt.

Samtidig tok Johannes Høsflot Klæbo - med mange av de samme egenskapene som Petter Northug - over tronen som langrennskongen med tre OL-gull og som vinner av verdenscupen sammenlagt.

Dette skjedde i en sesong hvor Northug knapt nok fikk konkurrert, for andre år på rad. Mosvik-ekspressen har ingen toppresultater å vise til denne sesongen og er ikke sportslig kvalifisert til å bli tatt ut på landslaget neste sesong.

- Ikke kvalifisert

Likevel kommer han til å bli tilbudt landslagsplass. Det går herrelandslagstrener Tor Arne Hetland langt i å bekrefte overfor Dagbladet, så lenge Northug selv er motivert for å legge ned innsatsen som kreves for å hevde seg i verdenstoppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer