Ulempen som Deila nekter å bruke energi på

Skotsk presse mener rugbybane kan avgjøre.

NY HJEMMEBANE: Celtic skal møte Legia Warszawa til skjebnekamp på Murrayfield Stadium i Edinburgh. Celtic blir nemlig hindret fra å spille på hjemmebanen Celtic Park i Glasgow grunnet Commonwealth Games som nylig ble avsluttet. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett
NY HJEMMEBANE: Celtic skal møte Legia Warszawa til skjebnekamp på Murrayfield Stadium i Edinburgh. Celtic blir nemlig hindret fra å spille på hjemmebanen Celtic Park i Glasgow grunnet Commonwealth Games som nylig ble avsluttet. Foto: REUTERS/Suzanne PlunkettVis mer

EDINBURGH (Dagbladet): Celtic er kjent over hele Europa for stemningen på Celtic Park, der storklubber som Barcelona er blitt sendt hjem med tap.

Manager Ronny Deila har tidligere uttalt at å se Celtic spille hjemmekamper i Europa er den «sykeste stemninga han har opplevd».

Kveldens Champions League-kvalifisering mot Legia Warszawa spilles derimot på Murrayfield Stadium i Edinburgh. Grunnen er at at Celtic Park er blitt brukt under Commonwealth Games i Glasgow nylig.

- Det bruker jeg ikke noe energi på. Jeg får ikke gjort noe med det og ser heller ikke på det som et problem, sier Celtic-manager Deila til Dagbladet og øvrig norsk presse.

- Bryr meg ikke Før kveldens viktige returkamp er kamparenaen blitt gjort til et poeng i skotske aviser. Flere mener stemningen på Murrayfield ikke er i nærheten av å bli den samme og frykter at det kan være et hinder i Celtics forsøk på å hente inn 4-1-ledelsen til Legia.

- Nå spør du feil mann. For jeg har ikke spilt der (på Celtic Park) i Champions League. Vi vant 4-0 mot Reykjavik sist (på Murrayfield) og da var fansen helt utrolig. Jeg bryr meg ikke om hvor vi spiller. Forhåpentligvis gir vi fansen noe å juble for, sier Celtic-spiller Stefan Johansen.

Murrayfield er den nasjonale rugbyarenaen og er Skottlands største med plass til 67 000 tilskuere. Celtic Park har plass til 60 000.

Celtic har allerede vært gjennom én kvalifiseringsrunde i Champions League der islandske KR Reykjavik ble slått 5-0 sammenlagt. Hjemmekampen ble spilt på nettopp Murrayfield og endte 4-0.

- Jeg tenker ikke noe på hvor vi skal spille og har ikke vært på Celtic Park ennå, sier Ronny Deila, som ikke har fått bruke hjemmebanen i sine første fem-seks uker i klubben.

- Men atmosfæren her var veldig bra og gressmatta er helt strålende. Dette er ikke et problem, sier Celtic-manageren.

Tilbakeholden Berg Legia Warszawa og manager Henning Berg leder 4-1 før kveldens oppgjør. Men Berg hevder han er langt fra trygg.

- Celtic har jo hjemmebane og alle vet hvor gode de kan være her, sier Henning Berg på en pressekonferanse.

- Celtic spiller ikke på hjemmebanen.. presiserte en skotsk journalist.

- Men kampen spilles i Skottland, gjør den ikke? Jeg tror det kommer mange Celtic-fans uansett hvor i Skottland vi skal spille, sier Berg.

- Avgjørende De lokale skotske journalistene mener det er en klar ulempe at kampen ikke spilles på Celtic Park.

- Deila er under massivt press før denne kampen og det blir ikke den samme stemningen som det vanligvis ville blitt. Deila sier det ikke påvirker laget, men det er ingen tvil om at det er annerledes for spillerne å spille på en annen bane enn deres egen lekestue, sier Ronnie Cully fra Evening Times til Dagbladet.

- Celtic trenger minst tre mål og trenger selvtillit. At kampen spilles på Murrayfield kan være forskjellen på å gå videre eller ryke ut. Så små marginer kan det være, sier Cully.

CELTIC PARK: Dette er bortimot det nærmeste Ronny Deila har vært hjemmebanen Celtic Park som har vært opptatt i hele sommer. Derfor må hjemmekampene spilles i Edinburgh. Foto:  REUTERS/Russell Cheyne
CELTIC PARK: Dette er bortimot det nærmeste Ronny Deila har vært hjemmebanen Celtic Park som har vært opptatt i hele sommer. Derfor må hjemmekampene spilles i Edinburgh. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

Celtics skadde kaptein, Scott Brown, tror fansens bidrag kan hjelpe til avansement.

- Det blir en stor kamp på Murrayfield. Fansen vil komme i tusentall, og det kommer definitivt til å hjelpe oss. Det blir vanskelig siden vi trenger tre mål, men jeg tror vi kan klare, sier Brown.

Dagbladet er på plass i Edinburgh og kommer tilbake med mer fra Champions League-kvalifiseringen på Murrayfield stadium. Celtic - Legia har avspark klokka 20.45.

Vinneren over to kamper er klar for siste kvalifiseringsrunde før gruppespillet i Champions League.

STEMNING: Dette bildet er fra Celtic - Rangers i 2010. Skotsk presse mener Celtic mister nødvendig støtte fra tribunen ettersom kveldens avgjørende kamp mot Legia spilles i Edinburgh. Foto:  REUTERS/Russell Cheyne
STEMNING: Dette bildet er fra Celtic - Rangers i 2010. Skotsk presse mener Celtic mister nødvendig støtte fra tribunen ettersom kveldens avgjørende kamp mot Legia spilles i Edinburgh. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer