Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens 50 beste talenter i 2007:

Ulike skjebner: 50 spillere som ble spådd å bli superstjerner for ti år siden

Fotballmagasin hadde en liste med 50 fotballspillere i 2007. Ikke alle levde opp til forventningene.

STORTALENTER: Breno (t.h.), Diego Buonanotte og Maroune Fellaini var alle på lista i 2007. Det har ikke gått like bra med alle tre. Foto: NTB Scanpix
STORTALENTER: Breno (t.h.), Diego Buonanotte og Maroune Fellaini var alle på lista i 2007. Det har ikke gått like bra med alle tre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Det er vanskelig å spå hvilke unge fotballspillere som vil ta verden med storm i framtiden. Det finnes utallige lister hvor journalister verden over forsøker å ta en titt i spåkula, og historien har vist at det er med vekslende hell.

World Soccer er et britisk fotballmagasin som har kommet ut helt siden 1960. De har mange faste kåringer, og forsøkte seg i 2007 på en liste over de 50 mest spennende tenåringene på planeten under 20 år, som alle var spådd å bli «morgendagens superstjerner».

Denne lista har gått viralt den siste måneden. Det står ingenting om at lista er rangert fra 1-50, så vi går ut fra at alle disse 50 spillerne stilte på like vilkår.

Noen av navnene, som Gareth Bale, Sergio Agüero og Alexis Sanchez var spot on, men så har du også flere spillere på lista som du sannsynligvis aldri har hørt om. Breno tente f.eks. på sitt eget hus, mens Diego Buonanotte krasjet en bil som gjorde at tre personer døde.

Så hva skjedde egentlig med alle disse 50 spillerne? Ble det mange «innertiere» for de som satte opp lista? Eller ble det for det meste skivebom?

FourFourTwo tok et dypdykk i arkivet for å gi deg svaret. Og dette kom vi fram til:

1. Sadick Adams (Spiss fra Ghana)
Scoret fire mål i U17-VM for Ghana i 2007, da laget ble slått ut av Spania i semifinalen. Dette gjorde nok sitt til at han ble ansett for å være et stort talent.

Han ble imidlertid aldri noen superstjerne, og det nærmeste han kom et europeisk eventyr var èn fattig sesong på Atlético Madrids B-lag.

I løpet av ti år har han spilt i 12 ulike klubber, med begrenset spilletid ( i Tunisia, Serbia, Saudi-Arabia, Omanog Tyrkia).

Han debuterte faktisk på landslaget i år, og står med to kamper og én scoring for Black Stars. 27-åringen spiller nå for Asante Kotoko i hjemlandet Ghana.

2. Ismaïl Aissati (Offensiv midtbanespiller fra Nederland)
Spilte i PSV da han havnet på lista. Som 16-åring var han i 2005 ønsket av Barcelona, men spilleren selv ville ikke dra dit. Samme år spilte han i Champions League for PSV, og ble med det tidenes yngste spiller fra Nederland i turneringen som 17-åring.

Aissati var mye skadeplaget i perioden etterpå, men var likevel sett på som et av de største talentene i nederlandsk fotball. Han dro videre til Ajax i 2008, hvor han også pådro seg mindre skader og blant annet ble utlånt til Vitesse.

I 2012 gikk turen videre til tyrkiske Antalyaspor, før han endte opp i russiske Terek Grozny hvor han ble værende i tre sesonger. Han spilte for Alanyaspor forrige sesong, og har ikke funnet seg ny klubb etterpå.

3. Alexandre Pato (Angriper fra Brasil)
Skaffet seg et navn i internasjonal fotball som Milan-spiller etter å ha vunnet VM for klubblag med Internacional i 2006/2007-sesongen. Han tilbrakte seks år i klubben og ble lenge ansett for å være et av de største talentene på gressmatta.

Etter 2013 gikk det ikke på skinner for angriperen, som dro hjem til brasilianske Corinthians. Pato forsøkte seg i Chelsea og Villarreal. I London fikk han bare to kamper. I Spania gikk det ikke så mye bedre, med 14 kamper for den gule ubåt.

Nå tjener 28-åringen til livets opphold i kinesisk fotball (Tianjin Quanjian), slik mange aldrende stjerner gjør mot slutten av karrieren.

I KINA: Alexandre Pato. Foto: AP Photo/Andre Penner/NTB Scanpix
I KINA: Alexandre Pato. Foto: AP Photo/Andre Penner/NTB Scanpix Vis mer

4. Anderson (Offensiv midtbanespiller fra Brasil)
En spiller som mange vil kjenne godt til etter åtte sesonger i Manchester United. Men til tross for et stort talent, klarte aldri Anderson å sette skikkelig preg på Premier League under Sir Alex Ferguson.

Han kostet de røde over 200 millioner kroner i 2007, en betydelig sum. Han ble også klubbens andre brasilianer etter Kleberson.

Anderson fikk totalt 105 ligakamper for Manchester United og scoret fem ligamål, men klarte aldri å bli fast inventar i elleveren.

I skrivende øyeblikk er 29-åringen på utlån til brasilianske Coritiba fra Internacional.

5. Giovani Dos Santos (Offensiv midtbanespiller fra Mexico)
​Spilte juniorfotball i Barcelona hvor han slo gjennom på førstelaget i 2007/08-sesongen. Han dro videre til London og Tottenham sommeren etter, hvor han bare fikk 15 ligakamper på fire år.

Han ble sendt på utlån til Ipswich, Galatasaray og Racing Santander, og klarte aldri å spille seg til fast plass på Spurs. Det var derfor ikke uventet at han endelig pakket sekken og dro i 2012, da stoppestedet ble Mallorca.

Etter èn sesong i varmen ble det to sesonger i Villarreal, før han endte opp i amerikanske LA Galaxy hvor han fortsatt spiller.

6. Gareth Bale (Angriper fra Wales)
Trenger ingen stor introduksjon. Han har gått fra å være venstreback til en av de mest profilerte vingene i fotballen. Han har gått fra å være en forbannelse (Tottenham vant «aldri» da Bale spilte i starten av karrieren på White Hart Lane) til å bli en av verdens beste spillere.

Spurs måtte til slutt gi slipp på sin store juvel da Real Madrid kom og banket på døra. Dessverre for waliseren har han slitt mye med skader i hovedstadsklubben.

Bale blir likevel fortsatt ansett for å være en av de beste spillerne i verden.

7. Sergio Agüero (Spiss fra Argentina)
Også en spiller som «alle» kjenner til. Ingen spillere i Premier League scorer like ofte som Sergio Agüero basert på spilletid. Argentineren har herjet i den engelske ligaen helt siden han ankom Manchester City fra Atlético Madrid i 2011.

Mange stilte spørsmål ved om Agüero ville bli værende da Pep Guardiola hentet spissmakker Gabriel Jesus, men denne sesongen er det «veteranen» som har fått mest spilletid.

Aguero har allerede fått en udødelig status i klubben etter overtidsscoringen mot QPR, som avgjorde ligakampen i Citys favør i 2012.

29-åringen er fortsatt en av verdens beste angripere, og satte nylig scoringsrekord i Manchester City.

STORSCORER: Sergio Agüero. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
STORSCORER: Sergio Agüero. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

8. Bojan Krkic (Angriper fra Spania)
​Det var knyttet store forventninger til Bojan som debuterte i Barcelona som 17-åring og dermed slo den tidligere rekorden til selveste Lionel Messi. Han skal ha scoret over 900 mål for diverse ungdomslag, og drømmen var at han ville ta scoringteften med seg videre til La Liga.

Spanjolen noterte seg for ti mål i debutsesongen og fikk utdelt draktnummer 11 sesongen etter. 2010/11-sesongen fikk han nummer 9 etter selveste Zlatan Ibrahimovic, men klarte aldri å leve opp til forventningene.

I stedet gikk turen til Roma sommeren etter. Han var to sesonger i Italia, og ble blant annet lånt ut til Milan.

Han returnerte til Barcelona uten å få spilletid i 2014, før Stoke bladde opp penger for ham i 2014. I år har 27-åringen vært på utlån til Mainz O5 og Alavés, sistnevnte er hvor han skal være ut sesongen.

9. Breno (Midtstopper fra Brasil)
Brasilianeren var en del av troppen som vant bronse i OL i 2008. Han signerte for São Paulo i 2007, før turen gikk videre til Bayern München i 2008. Da hadde han en utkjøpsklausul på rundt 100 millioner kroner.

Storklubbene skal ha stått i kø for å signere Breno, deriblant Milan, Juentus og Real Madrid. Men da sistnevnte ville ha en beinprøve for å bevise alderen hans, droppet han hovedstadslaget.

Breno havnet i alvorlig trøbbel da han tente på sitt eget hjem og måtte som følge av det sone fengselstraff i snaut to år. Selv hevder han at noe av årsaken var desperasjon etter at han hadde pådratt seg en kneskade og fått beskjed om at han ville være ute av spill i ti måneder.

Breno dro hjem igjen i 2015 etter å ha spilt 21 ligakamper. I skrivende øyeblikk er han på utlån i Vasco da Gama.

FNEGSLET: Her er Breno i retten i forbindelse med brannen. Foto: AFP/SVEN HOPPE  /NTB Scanpix
FNEGSLET: Her er Breno i retten i forbindelse med brannen. Foto: AFP/SVEN HOPPE /NTB Scanpix Vis mer

10. Gerardo Bruna (Offensiv midtbanespiller fra Argentina)
​Du er unnskyldt hvis du ikke har hørt om denne spilleren, selv om han var i Liverpool i tre sesonger. Argentineren fikk imidlertid ikke noen kamper for de røde. Han valgte faktisk Liverpool foran Real Madrid i 2007.

Han var venstrebeint og god på dødballer, og var med på å vinne ligaen for reservelaget til de røde. Men sjanse på førstelaget fikk han aldri, og derfor dro han videre til Blackpool i 2011. I løpet av to sesonger fikk han bare to fattige kamper der.

Siden 2013 har han vært i fem klubber (Huesca, Tranmere, Whitehawk, Accrinton Stanley) og tjener i dag til livets opphold i canadiske Ottawa Fury.

11. Angel Di Maria (Angriper fra Argentina)
Også en spiller som ikke trenger stor omtale. Di Maria var nok på sitt beste i Real Madrid, hvor han var i fire sesonger fra 2010 til 2014.

Argentineren spilte blant annet en stor rolle i at klubben vant La Liga i 2011/12-sesongen. Han vant også Champions League med de liljehvite.

Angriperen hadde deretter en nokså mislykket sesong i Manchester United, før turen gikk videre til PSG hvor han nå oppholder seg. Di Maria har også 92 landskamper for Argentina, et synlig bevis på suksessen han har oppnådd på fotballbanen.

12. Diego Buonanotte (Offensiv midtbanespiller fra Argentina)
​Med 1.61 på strømpelesten pleide den argentinske midtbanespillere å danse rundt motstandere. Han var en del av den argentinske troppen som vant OL i 2008.

Buonanotte overlevde en bilulykke etter å ha mistet kontroll over bilen i 2009. Tre av vennene hans døde i ulykken, hvor Buonanotte var sjåfør.

Etter fem sesonger i River Plate dro han til spanske Malaga i 2011. To år etterpå hadde han et opphold i Granada i samme land. Han kom ikke helt overens med treneren i klubben, og det spanske eventyret endte derfor i 2015.

Han var en liten tur innom AEK Athen før han endte opp i Universidad Católica som spiller i den øverste divisjonen i Chile, hvor Buonanotte var med på å vinne Apertura Championship .

VAR I ULYKKE: Diego Buonanotte. Foto: AFP PHOTO/Alejandro Pagni/NTB Scanpix
VAR I ULYKKE: Diego Buonanotte. Foto: AFP PHOTO/Alejandro Pagni/NTB Scanpix Vis mer

13. Franco Di Santo (Spiss fra Argentina)
​Ble hentet til Chelsea i 2008 etter å ha imponert for chilenske Audax Italiano.

Han fikk kallenavnet «lille Crespo» etter landsmann Hermán Crespo som også spilte for de blå. Med begrenset spilletid i London-laget var han innom både Blackburn og Wigan før han dro til tyske Werder Bremen i 2013.

Spissen klarte aldri å etablere seg på toppnivå, og ble stående med tre landskamper for Argentina. Han er nå å finne i Schalke 04, hvor han sjeldent noterer seg på scoringslista.

14. Macauley Chrisantus (Spiss fra Nigeria)
Var et het navn tilbake i 2007. Han imponerte for Nigeria i ungdoms-VM hvor han ble toppscorer og kåret til turneringens nest beste spiller.

Som 17-åring falt valget på tyske Hamburg, hvor han aldri fikk en eneste kamp på A-laget. I stedet ble han lånt ut til klubber som Karlsruher og Frankfurt. Spilleren selv har uttalt at årene i Hamburg var «bortkastet».

Han hadde to greie sesonger i Las Plamas, før karrieren gikk raskt nedover. Han har ikke fått noen landskamper, og spill for greske Lamia forrige sesong er det siste vi har sett til ham på fotballbanen.

15. Karim Benzema (Spiss fra Frankrike)
​Franskmannen har dominert på spissplass i Real Madrid etter overgangen fra Lyon i 2009. Han har etablert seg som en av de aller beste spissene i verden, og har scoret 124 ligamål for Real Madrid.

Benzema omtrent vunnet det som er å vinne med hovedstadslaget, og har spilt 81 landskamper for Frankrike.

Denne sesongen har han i likhet med resten av stjernegalleriet til Madrid slitt med å finne veien til nettmaskene (står med to ligascoringer på elleve kamper).

STJERNESPISS: Karim Benzema. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / NTB Scanpix
STJERNESPISS: Karim Benzema. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / NTB Scanpix Vis mer

16. Dumitru Copil (Offensiv midtbanespiller fra Romania)
​Ble sammenliknet med landsmannen Hagi og engelske Frank Lampard som spiller, men klarte aldri å leve opp til det. I 2006 kom det rapporter på at Liverpool ønsket den da 16 år gamle spilleren.

I stedet dro han til skotske Heart of Midlothian, og foreldrene hans ble med på lasset fra Romania. Han klarte imidlertid aldri å spille seg inn på laget, og mistet til slutt tålmodigheten samtidig som han hadde hjemlengsel.

I 2009 signerte han for rumenske Gloria Arad, og ble lånt ut til fem forskjellige klubber de neste fem sesongene. I dag spiller han for Soimii Lipova.

17. Fabio (Venstreback fra Brasil)
​Tvilingbroren til Rafael som ble hentet av Manchester United i 2008. I motsetning til broren, fikk ikke Fabio spille mange kamper fram til 2014. Høydepunktet var nok spill i Champions League-finalen mot Barcelona i 2014.

Drømmen til Manchester United var nok at de to brasilianerne skulle bekle hver sin back i årene som kom, men det skjedde aldri.

Fabio ble værende i England hvor han tilbrakte to sesonger i Cardiff, før turen gikk til Middlesbrough i 2016 hvor han fortsatt er. 27-åringen har fått to kamper for Brasil.

18. Kermit Erasmus (Spiss fra Sør-Afrika)
​Gikk gradene i Supersport United i Sør-Afrika før han dro til Feyenoord i 2008. Han ble blant annet nominert til et av de største talentene i Afrika i 2009.

Erasmus fikk begrenset med spilletid i Nederland (var blant annet på utlån til Excelsior) og dro tilbake til hjemlandet i 2010.

I 2016 gikk turen igjen til Europa og franske Rennes. Nå er han på utlån i franske Lens. Han står i dag med 12 landskamper for Sør-Afrika.

19. Fabio Coentrao (Venstreback fra Portugal)
Kan bekle både backen og vingen. Har vært landslagsspiller siden 2009 og mange forventet store ting da han signerte for Real Madrid i 2011 for 30 millioner euro.

Han signerte først for Benfica fra Rio Ave etter å ha blitt kåret til sesongens gjennombrudd i Portugal i 2007.

Det har likevel ikke blitt så mange kamper på portugiseren i Real Madrid, og han har vært på utlån i Monaco og Sporting CP de siste sesongene.

REAL MADRID-SPILLER: Fabio Coentrao. Foto: AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA / NTB Scanpix
REAL MADRID-SPILLER: Fabio Coentrao. Foto: AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA / NTB Scanpix Vis mer

20. Marouane Fellaini (Midtbanespiller fra Belgia)
Imponerte for Everton etter signeringen fra Standard Liege for rundt 160 millioner kroner. Real Madrid, Tottenham og Bayern München skal også ha ønsket Fellaini på den tiden.

Fellaini ble gjenforent med manager David Moyes i Manchester United i 2013 etter flere gode sesonger i Everton hvor han spilte en markant rolle. På Old Trafford sleit imidlertid belgieren mer med spilletid.

Forrige sesong fikk krølltoppen 28 ligakamper under José Mourinho, som har en tendens til å bruke ham som et våpen på dødballer når det butter imot. Denne sesongen står han allerede med tre ligascoringer.

21. Guilherme (Offensiv midtbanespiller fra Brasil)
Imponerte mange da Cruzeiro gikk til topps i den øverste divisjonen i Brasil. Han var kjent for et godt overblikk og gode gjennombruddspasninger og scoret blant annet 28 mål i alle turneringer i 2008.

Guilherme dro til Dynamo Kiev i 2009 hvor han fikk begrenset spilletid til tross for hattrick i sin første kamp i Ukraina.

Han var også på utlån i CSKA Moskva da Kiev hentet tilbake Andrej Sjevtsjenko, før han reiste tilbake til Brasil og Atlético Mineiro i 2011. I dag spiller Guilherme for Atlético Paranaense på utlån fra Corinthians.

22. Damian Ismodes (Ving fra Peru)
​Debuterte på landslaget som 18-åring og var spådd en lovende karriere etter å ha vært med i Peru-troppen til Copa America. Men det ble bare med drømmen for Ismodes, som står på seks landskamper.

Hnan klarte aldri å etablere seg i spanske Racing Santander hvor han fikk én kamp. I stedet var han på utlån i Eibar, Sporting Cristal og Universitario.

I dag spiller 28-åringen i Deportivo Nuicipal i hjemlandet.

23. Lorenzo De Silvestri (Høyreback fra Italia)
​Et produkt av akademiet til Lazio som ble hentet opp på A-laget i 2006/07-sesongen. De Silvestri debuterte på A-laget i UEFAs Intertoto Cup som 17-åring i 2005. To år seinere fikk han Serie A-debuten, og etablerte seg som fast inventar i elleveren.

Han ble raskt en favoritt blant fansen og mange mente han kunne bli den nye Alessandro Nesta. Men i stedet ble det uoverensstemmelser med klubben, og han mistet plassen til Stephan Lichtensteiner. I 2009 dro han derfor videre til Fiorentina hvor han var i fem sesonger.

I dag spiller han i Torino etter to sesonger i Sampdoria. Han har spilt seks landskamper for Italia.

24. Nour Hadhria (Midtbanespiller fra Tunisia)
Skapte seg et navn for Tunisia under U17-VM i 2007. Siden har det ikke vært mye skriverier om Hadhria, som har tilbrakt nesten hele livet hjemme i Tunisia.

Midtbanespilleren hadde et kort opphold i Romania og Petrolul Ploiesti, og forsøkte seg også i Speranta Nisporeni i Moldova.

Vi kan trygt slå fast at han aldri levde opp til det han ble spådd i magasinet i 2007.

25. Rabiu Ibrahim (Offensiv midtbanespiller fra Nigeria)
Han skal ha vært ønsket av Chelsea, Liverpool, Manchester United og Arsenal, uten at det ble noe av. Ibrahim ble sett på som et av de største talentene fra Afrika på lik linje med Emmanuel Adebayor, Mario Balotelli og John Obi Mikel.

Han har spilt i klubber som Sporting CP, PSV og Celtic uten å få mange minutter på banen. Først da han dro til Slovakia og klubben Trencin i 2014 ble det jevnlig spilletid på den offensive midtbanespilleren.

Stort talent til tross, har han bare fem landskamper for Nigeria å vise til. Denne sesongen spiller 26-åringen i Slovan Bratislava.

26. Kerlon (Spiss fra Brasil)
Var en lovende spiller i brasilianske Cruzeiro, hvor han ble kjent som en spiller som var teknisk god. Han ble blant annet kjent for driblingen som heter «selen», hvor han trikser ballen på hodet mens han tar seg framover på banen.

Det var ikke alle som likte å bli ydmyket på den måten, bare spør Dyego Rocha som ga Kerlon en albue rett i ansiktet da han passerte med ballen sprettende på hodet (Rocha ble utestengt i fem kamper for albuen).

Kerlon scoret åtte mål på sju landskamper for Brasil U17. 12 klubber på 12 år vitner likevel om en spiller som ikke har lykkes. Han var fire sesonger i Inter uten spilletid. Sist ble han sett i slovakiske Spartak Trnava, hvor han sluttet i sommer.

STORTALENT: Kerlon avbildet i 2005. Foto: AP Photo/Fernando Llano/NTB Scanpix
STORTALENT: Kerlon avbildet i 2005. Foto: AP Photo/Fernando Llano/NTB Scanpix Vis mer

27. Toni Kroos (Midtbanespiller fra Tyskland)
Spilleren som nesten aldri slår en feilpasning. Motoren i Real Madrid og det tyske landslaget.

Kroos er en spiller som har vunnet det som er å vinne med klubblaget og vunnet VM med Tyskland i 2014.

Toni Kroos hadde sju gode sesonger i Bayern München før turen gikk videre til Real Madrid i 2014. Han blir ennå sett på som en av de aller beste midtbanespillerne i verden.

28. Juan Mata (Offensiv midtbanespiller fra Spania)
Selv om han til tider har spilt andrefiolin i Manchester United, gjør Mata fortsatt en god jobb for de røde når han er i aksjon.

Han ble først hentet til England i 2007 etter flere imponerende sesonger i Valencia.

Tilfeldighetene ville ha det til at han ble gjenforent med manager José Mourinho i Manchester United, etter at samme manager hadde solgt ham til nettopp de røde som Chelsea-manager. Har vunnet både EM og VM med Spania.

29. Lulinha (Offensiv midtbanespiller fra Brasil)

Startet som futsalspiller før han dro til Corinthians som åtteåring. Han ble værende i klubben helt fram til 2012. Det var ventet at han ville dra til en storklubb i 2007, men i stedet skrev han ny kontrakt med klubben.

Han scoret 16 mål på 16 kamper for Brasil U17, men fikk ingen landskamper på aldersbestemte landslag etterpå.

Etter tiden i Brasil har han spilt for sju forskjellige klubber, men satte aldri beina i Europa. I dag spiller han for Pohang Steelers i Sør-Korea.

30. Sapol Mani (Midtbanespiller fra Togo)
​Mani deltok i en turnering med spillere som Emmanuel Adebayor, Michael Essien og Sulley Muntari som 17-åring, noe som kanskje bidro til at han kom med på lista.

Mani ble sett på som en teknisk spiller med god pasningsfot. Togoleseren har spilt i mindre kjente klubber som Maranatha FC, Al-Ittihad SCSC, CA Batna og Dacia Chisinau.

26-åringen har spilt 13 landskamper for Togo og spiller i dag i Moldova.

31. Cristian Nazarith (Spiss fra Colombia)
Colombianeren ble en nøkkelspiller i Independiente Santa Fe i hjemlandet da han havnet på denne lista. Nok en gang var det en spiller som hadde imponert for U17-laget til Colombia, hvor han scoret nest flest mål i mesterskapet i 2007.

Han noterte seg for totalt ni mål på 12 kamper for U17. Han skal ha blitt invitert til å være med landslaget på treningsleir tilbake i 2007 før kvalikkamper mot Brasil, men har aldri fått en landskamp.

Nazarith har totalt spilt i ni klubber de siste seks sesongene, uten å spille fast i flere av dem. Han har vært i land som USA, Chile og Japan. For øyeblikket er 28-åringen i Al Ahli i Qatar.

32. Ransford Osei (Spiss fra Ghana)
Osei ble også spådd en lysende karriere etter at Ghana imponerte under U17-VM. Han spilte i hjemlandet fram til 2008 før han dro videre til Maccabi Haifa i Israel. Han klarte aldri å spille seg til fast plass, og var på utlån i tre klubber over tre sesonger.

Han forsøkte seg blant annet i spanske Granada, men spilleren selv kaller det «en av de verste øyeblikkene i karrieren». Han kom aldri overens med treneren, og fikk aldri spilletid på A-laget.

Til tross for to landskamper for Ghana har det aldri blitt en suksessfull karriere på Osei, som i dag faktisk spiller for kultklubben FC Santa Claus i Finland.

SPILLER I FINLAND: Ransford Osei (t.v.). Foto: REUTERS/Goran TomaseviC/NTB Scanpix
SPILLER I FINLAND: Ransford Osei (t.v.). Foto: REUTERS/Goran TomaseviC/NTB Scanpix Vis mer

33. Aaron Niguez (Spiss fra Spania)
Niguez kommer fra en fotballfamilie og har vært kaptein på diverse U-lag for Spania opp gjennom årene. Han imponerte for U16, U17, U19 og U20 uten å ta steget videre derfra.

Han gikk gradene i Valencia, og debuterte i Champions League for A-laget mot Roma i 2006. Likevel ble han aldri noe fast innslag på laget. I stedet ble det utlån i flere klubber, inkludert Rangers i Skottland.

De seinere årene har han spilt i spansk fotball hvor han har fått en del spilletid i klubber som Elche og Tenerife. Det ble likevel ikke helt som mange hadde forestilt seg.

34. Daniel Opare (Høyreback fra Ghana)
Opare var en omskolert midtbanespiller som var kjent for å ha en presis høyrefot og imponerte for Ghana under U17-VM. Særlig offensivt bidro han mye for nasjonen, og leverte målgivende pasninger på løpende bånd.

Han var innom Real Madrid Castilla fra 2008 til 2010, men var aldri i nærheten av A-laget. I stedet gikk turen videre til klubber som Standard Liège i Belgia og Porto i Portugal. Han spiller nå for Lens etter utlån fra tyske Augsburg.

Allerede som 17-åring ble han hentet opp til landslaget, hvor han har fått 16 landskamper.

35. Fran Merida (Midtbanespiller fra Spania)
Noen vil nok huske Merida fra Premier League, selv om han ikke fikk noe særlig spilletid i Arsenal hvor han var fra 2007 til 2010. Han har seinere uttalt at det var en feil å forlate London-klubben.

Merida fikk bot for å ha brutt en avtale om å signere for Barcelona, og overgangen fikk seinere konsekvenser for andre engelske lag som ville forsøke å hente spanske tenåringer.

Merida kom fra Barcelona hvor han spilte i ungdomsårene, men følte han hadde bedre sjanse til å slå gjennom i en annen klubb. I Arsenal ble det imidlertid lite spilletid, og Merida dro til Atlético Madrid hvor han var i to sesonger.

Heller ikke i hovedstadslaget fikk han særlig minutter på banen, og i de seinere årene har han spilt fast i Huesca og Osasuna.

ALDRI FAST I ARSENAL: Fran Merida. Foto: REUTERS/Kieran Doherty/NTB Scanpix
ALDRI FAST I ARSENAL: Fran Merida. Foto: REUTERS/Kieran Doherty/NTB Scanpix Vis mer

36. Nikolaj Mihajlov (Keeper fra Bulgaria)

Mihajlovs far er den tidligere keepere Borislav Mihajlov som har nest flest kamper for Bulgaria gjennom tidene.

Sønnen skulle forhåpentligvis ta opp kampen med Pepe Reina om å stå i mål i Liverpool i 2007, men har i stedet blitt en fotnote i fotballeksikonet. Etter tre sesonger uten kamper for de røde, dro han til Twente etter først å ha vært på utlån der.

I tre sesonger spilte han fast i Nederland, før han dro videre til land som Italia, Tyrkia og nå sist på Kypros, hvor han spiller for klubben Omonia. Han står med 33 landskamper for Bulgaria.

37. Mesut Özil (Offensiv midtbanespiller fra Tyskland)
Det er få fotballspillere som er så elegante som Mesut Özil når han har formen inne. Han startet karrieren i tyske Schalke 04 før turen gikk videre til Werder Bremen. Selveste Real Madrid kom bankende på døra i 2010, hvor han var i tre sesonger.

Han ble Arsenals dyreste kjøp gjennom tidene i 2013 da han ble hentet for nesten 450 millioner kroner. Etter en god start sleit han med skader og ble mer usynlig i kampen. Han har tidvis måtte tåle kritikk fra fansen, som selvfølgelig har store forventninger til ham.

Tyskeren går ut av kontrakt til sommeren, så det gjenstår å se om Arsenal klarer å beholde ham.

38. Andrea Russotto (Offensiv midtbanespiller fra Italia)
​Også en spiller som ikke er særlig kjent for folk flest. Italieneren har stort sett vært i Italia opp gjennom hele karrieren (i ti forskjellige klubber). Han er en av to italienere på denne lista.

Allerede i 2004 som 14-åring ble Russotto sett på som et stort talent. Som 17-åring debuterte han også i Serie A, da han fikk fire kamper i ligaen for Treviso.

Han debuterte også på Italias U21-lag som 18-åring, men klarte aldri å leve opp til forventningene. Den største klubben han har vært i er Napoli, hvor han fikk 15 kamper på utlån.

39. Renato Augusto (Offensiv midtbanespiller fra Brasil)
​Augusto har klart seg greit i fotballen etter å ha blitt spådd en lysende karriere i 2007. 29-åringen har spilt i Flamengo, Bayer Leverkusen, Corinthians og er nå i kinesiske Beijing Guoan.

Han ble raskt en favoritt blant supporterne i Bayer Leverkusen, hvor han spilte i fire sesonger fra 2008 til 2012.

Augusto har også fått 27 landskamper for Brasil etter debuten i 2015. Han var blant annet en del av troppen som vant OL-gull i 2016.

VANT OL-GULL: Renato Augusto. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix
VANT OL-GULL: Renato Augusto. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix Vis mer

40. Henri Saivet (Spiss fra Frankrike)
​Saivet imponerte stort for Frankrike på U16 og U17. Han ble tidenes yngste spiller i Bordeaux da han signerte for klubben i 2007 som 17-åring.

Spilleren, som opprinnelig er fra Senegal, har vært hele ni sesonger i franske Bordeaux, før han dro til Newcastle i 2016. Selv om han sto oppført som spiss på denne lista, har han operert mest på midtbanen.

Saivet var nylig på utlån i franske Saint Étienne. Nå er han tilbake i Newcastle hvor han blant annet scoret mot West Ham i forrige serierunde.

41. Micah Richards (Høyreback fra England)
​Mange kjenner godt til det engelske talentet som spilte hele ti sesonger i Manchester City, hvor han var med på å vinne Premier League og FA-cupen.

Richards kom til City som 14-åring og fikk sin debut tre år seinere. Etter 2006/07-sesongen var han blant annet nominert i kåringen av årets unge spiller.

Backen har også 13 landskamper for England og spiller for øyeblikket i Championship-klubben Aston Villa.

42. Alexis Sanchez (Angriper fra Chile)
En energisk angriper som hater å tape. Dermed får du alltid full innsats fra Alexis Sanchez. Chileneren har dominert i Premier League etter overgangen fra Barcelona, hvor han også viste storhet.

Han startet den europeiske karrieren i Udinese og er samtidig den eneste spilleren som har scoret hattrick i Serie A, La Liga og Premier League.

Sanchez ble sterkt linket til Manchester City i sommer, og han går ut av kontrakt om snaut seks måneder. Det vil bli vanskelig for klubben å holde på sin absolutt største stjerne.

43. Sergio Tejera (Offensiv midtbanespiller fra Spania)
​Også et spansk talent som endte tidlig opp i England. Tejera spilte på Chelseas ungdomslag uten å få en kamp på A-laget fra 2006 til 2009. Han fikk noen kamper på reservelaget i London.

Han har seinere spilt i spanske klubber som Mallorca og Espanyol før han dro til den portugisiske andredivisjonsklubben Gimnastic i 2015.

Tejera har kamper fra U16 og U17 for Spania som det eneste.

44. Marek Suchy (Midtstopper fra Tsjekkia)
De som følger Champions League tett kjenner nok til Marek Suchy, som blant annet spilte mot Manchester United for Basel i turneringen denne sesongen.

Suchy har vært i den sveitsiske klubben siden 2014 og er kaptein på laget.

Han ble linket til engelske, tyske og franske lag i 2005, men ble værende i Slavia Praha. Seinere spilte han fire sesonger i Spartak Moskva i Russland.

Han står til dags dato med 36 landskamper for Tsjekkia.

BASEL-KAPTEIN: Marek Suchy. Foto: NTB Scanpix
BASEL-KAPTEIN: Marek Suchy. Foto: NTB Scanpix Vis mer

45. Ivan Rakitic (Midtbanespiller fra Kroatia)
Rakitic er en av spillerne på denne lista som virkelig har slått til. Kroaten har vær en viktig bidragsyter i Barcelona siden han ankom klubben i 2014.

I sin aller første sesong hos katalanerne vant han «The Treble» - La Liga, Champions League og Copa del Rey. Han ble også den første til å vinne Champions League året etter å ha vunnet Europa League.

Rakitic har tidligere spilt i Basel, Schalke 04 og Sevilla og står med hele 88 landskamper for Kroatia.

46. Abdou Traoré (Ving fra Burkina Faso)
Taroré spilte faktisk i Rosenborg da han havnet på lista i 2007. Han skapte blant annet overskrifter da han slo ned Øyvind Storflor på Rosenborg-trening i 2008.

Han ble også brutalt ranet og banket opp da han var på ferie i hjemlandet Elfenbenskysten i 2007.

Traoré ble værende i Trondheim til 2010 da han dro videre til polske Lechia Gdansk. De siste sesongene har han spilt i Tyrkia, hvor han nå spiller for Konyaspor.

VAR I ROSENBORG: Abdou Traoré. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix .
VAR I ROSENBORG: Abdou Traoré. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix . Vis mer

47. Carlos Vela (Spiss fra Mexico)
Ble toppscorer i U17-VM for Mexico, noe som fikk europeiske klubber til å sikle over ham i 2005. Først i 2008 fikk han arbeidstillatelse i England.

Han var Arsenal-spiller i hele sju sesonger uten å være fast på laget. I løpet av den perioden var han på utlån i klubber som Salamanca, Osasuna, WBA og Real Sociedad.

Spissen har spilt sin siste kamp for Real Sociedad etter fem sesonger i klubben. Han scoret i sin siste kamp, nummer 73 for klubben. Nå venter et eventyr i USA og Los Angeles FC for 28-åringen.

48. Theo Walcott (Ving fra England)
​Kom til Arsenal fra Southampton for rundt 60 millioner kroner i 2006. Han har for det meste spilt på vingen, men har også i senere år blitt brukt på spissplass.

På det meste har Walcott spilt 35 ligakamper for Arsenal, men denne sesongen står han med fattige tre ligakamper. Målrekorden kom i 2012/13 da han scoret 14 seriemål.

På veien har han fått 47 landskamper for England og står med åtte scoringer.

49. Gregory van der Wiel (Midtstopper fra Nederland)
Van der Wiel startet karrieren i Ajax etter at han ble speidet på allerede som sjuåring helt tilbake i 2002. Han var i klubben helt fram til 2012. I 2010 ble han blant annet kåret til årets unge spiller i Nederland.

Det året ble nederlenderen solgt til PSG for rundt 50 millioner kroner. Han dro videre til Fenerbahce da kontrakten gikk ut i 2016. Denne sesongen spiller han for italienske Cagliari.

Van der Wield står med 46 landskamper for Nederland.

50. Ever Banega (Midtbanespiller fra Argentina)
Argentineren spilte i Boca Juniors i 2007 da han ble plukket opp av Valencia. Her skapte midtbanespilleren seg et navn i internasjonal fotball.

I 2012 sleit han med skadeproblemer etter å ha blitt kjørt over av sin egen bil etter at han glemte å sette på håndbrekket da han skulle fylle bensin.

Banega har også spilt for klubbene Atlético Madrid, Newell's Old Boys, Sevilla og Inter. Nå er han tilbake i Sevilla.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!