Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ulland Andersens perle sikret cupavansement for Godset

Strømsgodset har fått en tøff start på årets eliteserie. Torsdag sikret drammenserne seg plass i cupkvartfinalene da Ranheim ble beseiret 2-0 på Marienlyst.

PERLESCORING: Eirik Ulland Andersen sikret cupavansement for Strømsgodset. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
PERLESCORING: Eirik Ulland Andersen sikret cupavansement for Strømsgodset. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Vis mer

Dermed fortsetter cupeventyret for Bjørn Petter Ingebretsens menn. Ulland Andersens frisparkperle til 1-0 banet veien for triumfen.

- Deilig at jeg endelig scorer på frispark igjen. Jeg har hatt en del gode forsøk, og da er godt å se at den endelig går inn, sa målscoreren til NTB.

- Det ble en tett og jevn kamp mellom to gode lag. Vi visste at det ville være viktig å score det første målet. Det klarte vi. I perioden etter scoringen synes jeg egentlig vi har bra kontroll selv om Ranheim har en del ball, tilføyde han.

Allerede etter fire minutter kunne hjemmelaget tatt ledelsen. Et innlegg fra Eirik Ulland Andersen havnet til slutt i føttene på Mostafa Abdellaoue. Spissen vendte opp og avsluttet via Even Barli og i stolpen.

Etter snaue 20 minutter fikk «Mos» nok en gang muligheten foran mål, men oppofrende forsvarsspill fra Ranheim hindret scoring på streken.

Målløs førsteomgang

Bare fem minutter senere var det Kim Ove Riksvold som fikk muligheten. Erik Tønne og Kristoffer Løkberg kombinerte fint, før innlegget fra Aleksander Foosnæs fant Riksvold helt alene inne i hjemmelagets sekstenmeter.

Headingen var dog av det svake slaget, og Espen Bugge Pettersen i vertenes mål fikk dermed en enkel jobb med å redde forsøket.

Både Løkberg og Francisco Júnior hadde sjanser til å sende henholdsvis Ranheim og Strømsgodset i ledelsen, men ingen av spillerne evnet å sette ballen i mål. Dersom gikk lagene målløse til pause i Drammen.

Strålende frisparkscoring

Strømsgodset fortsatte presset mot Ranheim og Even Barli også etter pause. Drøye ti minutter ut i omgangen fikk Abdellaoue sin tredje store mulighet, men nok en gang sviktet spissen foran mål.

Uheldig for 29-åringen, som fikk tillit fra start da Bjørn Petter Ingebrigtsen ønsket å hvile Marcus Pedersen fra start.

Minuttet senere var det derimot ingen tvil om at siktet var stilt inn for hjemmelaget. Strømsgodset fikk frispark på 23 meter, og Eirik Ulland Andersen stilte seg opp i sedvanlig stil. 25-åringen bøyde ballen i bue over muren og i mål bak Barli.

En flott scoring fra lysluggen som begynner å finne tilbake til formen fra 2017.

Avgjorde på overtid

Ranheim virket å mangle energi i spillet sitt og klarte sjelden å skape trøbbel for Godset-keeper Bugge Pettersen. Bortelagets trener Svein Maalen kastet inn både Aslak Fonn Witry, Sondre Sørløkk og Andreas Helmersen i et forsøk på å skape et press, men drammenserne sto imot.

På overtid fjernet Bassel Jradi all tvil. Ranheim ofret alt fremover, og det utnyttet hjemmelaget. Innbytter Amahl Pellegrino slo en fantastisk pasning til dansken, som tok ballen med seg på to touch, før han vippet den over en utrusende Barli.

En glimrende scoring fra hjemmelaget som dermed kunne feire avansement til kvartfinalene.

Enkle grep

Etter at Tor Ole Skullerud takket for seg, har Strømsgodset spilt uavgjort borte mot Start, før de torsdag slo ut Ranheim. Ulland Andersen mener det er enkle grep som har frigjort energi på Marienlyst.

- Vi har gått tilbake til en mer klassisk 4-3-3. Det er stort fokus på å spille offensiv og underholdende fotball. Ganske enkle grep, men det har fungert.

- Kan denne cuptriumfen være et vendepunkt i en ellers svak sesong?

- Ja, det kan godt være. Jeg synes vi spilte en god kamp i Kristiansand, men det er ekstra deilig med en seier. Det har vært en stund siden sist. Cupen er viktig for oss og det kan potensielt gi oss Europa-spill. Det hadde vært en fin gulrot, avslutter kantspilleren

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media