Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ullevaal er helt død

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge - Romania 0-0. Byggeplassen som heter Ullevaal Stadion - og ikke den pinlige forestillingen mot Romania - er Nils Johan Sembs største bekymring før høstens EM-kamper. - Uten tribune på den ene langsida er stadion helt død. Det misliker jeg sterkt, sier Semb til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Norge het Drillos og Ullevaal var ei stinn brakke av fotballgale nordmenn, fikk landslaget betydelig drahjelp av publikum. Ullevaal var intim, Ullevaal var vår og Ullevaal var en fryktet bortebane. Men uten hundre meter langside - hvor det bare passerer to T-baner hver kvarter - er mye av hjemmefordelen borte.

Og: Det plager Nils Johan Semb.

- Det er ikke i nærheten av å være like tett og intimt som tidligere, sier Semb.

- Det merker spillerne også. Men vi skal jo spille her, så vi er nødt til å leve med det. Men som sagt - jeg liker ikke det hølet.

Trist affære

Nils Johan Semb hadde ingen grunn til å være begeistret over sin første jobb i sjefsstolen heller. Norge - Romania ble en trist affære. Og etter å ha liret av seg det obligatoriske - det som handler om positive elementer i spillet, en god og vanskelig motstander og et par tre vasse målsjanser som burde gitt scoring, sier han langt mer ettertenksomt:

- Klart jeg hadde forventet mer. Det er mye som må gjøres etter dette.

For få målsjanser

Norge skapte fire målsjanser på Ullevaal i går kveld. Det er veldig lite. Og sjokkerende svakt når man snakker om hjemmekamp.

- Jeg har ikke antall målsjanser i hodet, men vi skapte for lite, sier Nils Johan Semb.

- Vi skulle hatt det dobbelte. Men jeg er fornøyd med en del gode angrep langs høyresida. Og spesielt åpningsminuttene viste den fotballen vi ønsker å spille.

Treningskamper i august har vært ei mare i alle år. Grunn: For utenlandsproffene er sesongen helt fersk.

- Vi bar preg av det, sier Semb.

- Det er tidlig for spillerne. Men det er godt å ha unnagjort den første kampen mot et av Eurpopas beste lag. Og bedre enn en kamp mot en lett motstander hvor vi helt sikkert ville fått et bedre resultat.

Lang vei å gå

- Var du nervøs?

- Jeg må innrømme at jeg hadde noen sommerfugler i magen. Sånn skal det også være. Men hodet fungerte greit sånn analysemessig. Det var ikke noe problem, sier Semb.

Nils Johan Semb innrømmer at det er en lang vei å gå med arven etter Drillo. Men - han tror ikke at spillerne er mette etter alle årene med suksess.

- Entusiasmen var kanskje ikke på topp i denne kampen, men gutta ville noe likevel. Og samlinga som sådann har vært veldig positiv. Så derfor er jeg fornøyd. Det har vært tre fine dager, sier Semb.

<B> ENGASJERT:</B> Debuten som landslagssjef ble ikke den store for Nils Johan Semb. Nå frykter han at byggingen på Ullevål skal ødelegge EM-kvalifiseringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!