Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ullevaal får kunstgress

Kan være på plass i 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret i Norges Fotballforbund (NFF) har besluttet at Ullevaal stadion skal ha kunstgress. Nytt underlag kan være på plass allerede fra 2008, skriver BT.

- Det er riktig at styret torsdag gjorde et prinsippvedtak om at fremtidig spilleunderlag på Ullevaal skal være kunstgress, sier informasjonssjef i NFF, Roger Solheim til BT.

Vedtaket tidfester ikke når omleggingen skal skje, men Solheim utelukker ikke at et kunstgressdekke kan være på plass på nasjonalarenaen allerede fra 2008.

- Vi må ta enkelte hensyn. Derfor er det ikke tidfestet ennå. Det som er sikkert, er at den endelige avgjørelsen må tas senest et år før det nye dekket skal være på plass, sier Solheim.

Hensynet til det å skaffe gode og attraktive landskampmotstandere i fremtiden er foreløpig det som bremser prosessen mest.

- Det finnes ingen formelle regler som hindrer oss fra å spille kvalifiseringskamper på kunstgress. Problemene kan oppstå i mellomsesonger når det ikke spilles så mange kvalifiseringskamper. Da ønsker vi at gode lag som er attraktive for publikum, fremdeles skal gjeste Ullevaal, sier Solheim.

NFF ser det som en utfordring å være først ute med å legge kunstgress på nasjonalarenaen. Derfor vil forbundet nå ta kontakt med Sverige og Danmark.

- Det ideelle hadde vært om vi kunne gått sammen med den del andre land og gjøre dette. Derfor er det naturlig å snakke med nabolandene våre, sier Solheim.

KUNSTIGE LANDSKAMPER: Åge Hareide og Norge kan få trøbbel med å hente supernasjoner til Ullevaal med kunstgress. Foto: Scanpix
KUNSTIGE LANDSKAMPER: Åge Hareide og Norge kan få trøbbel med å hente supernasjoner til Ullevaal med kunstgress. Foto: Scanpix Vis mer

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!