Ullevaal reiste seg for Ødegaard. Da ble 15-åringen rørt

- Helt utrolig.

Norge - Bulgaria 2-1 (1-1):

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Aldri i norsk idretts historie har et innbytte vært mer etterspurt. Klokka 22.18 mandag kveld var det unnagjort, og nasjonen kunne sette seg ned og ta det med ro.

For de som var på Ullevaal, var det akkurat sånn det var. For da Ødegaard sto klar ute ved krittlinjen, som innbytter for Mats Møller Dæhli i det 62. minutt, reiste de 18.000 frammøtte seg for å hylle norsk fotballs giganttalent.

Rørt Ødegaard - Jeg blir jo litt rørt, egentlig. Det er helt utrolig at de viser meg den hyllesten. Det er veldig stort. Publikum var fantastisk, sier 15-årige Martin Ødegaard.

Ti minutter etter innhoppet sikret en annen norsk innbytter, Håvard Nielsen, seiersfesten gjennom sitt kontante skudd ned i hjørnet. Da hadde allerede Ødegaard vært nær å spille fri spissen med et snev av prov på stortalentet.

- Jeg synes det gikk greit, sier Ødegaard når han oppsummerer egen innsats.
 
- Vi fikk tre poeng, og det er det viktigste.

- Morsomt Ødegaard varmet opp store deler av andre omgang, og da han endelig gjorde seg klar, var instruksjonen fra landslagssjef Per-Mathias Høgmo grei:

- Han ga meg beskjed om å gå utpå der og spille slik jeg kan. Det var veldig morsomt å få spille en landskamp på Ullevaal, sier Ødegaard.

Det kan bli 100 til.