Ullevaal-slåssing koster bråkmakerne 30 000 kroner

Politiet setter hardt mot hardt.

SJOKKSCENER: Politiet måtte bruke alle tilgjengelige ressurser og blant annet tåregass for å få kontroll da casuals fra Vålerenga angrep Brann-pøbler rett utenfor Ullevaal stadion før møtet mellom lagene søndag kveld. De involverte er blitt ilagt kraftige bøter. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
SJOKKSCENER: Politiet måtte bruke alle tilgjengelige ressurser og blant annet tåregass for å få kontroll da casuals fra Vålerenga angrep Brann-pøbler rett utenfor Ullevaal stadion før møtet mellom lagene søndag kveld. De involverte er blitt ilagt kraftige bøter. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var ikke målene, spenningen eller hjemmelagets vanvittige snuoperasjon som stjal overskriftene etter 4-3-kampen mellom Vålerenga og Brann på Ullevaal søndag kveld.

Men det faktum at et tredvetalls casuals barket sammen rett utenfor stadionportene på nasjonalarenaen.Med barn og andre vanlig fotballfans som sjokkerte vitner hamret «supportere» fra Vålerenga og Brann løs på hverandre, før politiet klarte å få kontroll over situasjonen ved hjelp av tåregass.

Nå tar imidlertid Oslo-politiet også framtidige grep. Casuals-virksomhet skal fra nå av svi enda mer på lommeboka.

- Nå vil vi tydeliggjøre et signal ut til alle såkalte casuals: Politiet og samfunnet kommer ikke til å tolerere denne oppførselen, og nå innfører vi et grunnbeløp på bøtene som er på 30 000 kroner. I situasjonen søndag var det i tillegg et individ som satte seg kraftig til motverge da politiet pågrep ham. Han har fått en bot på 45 000 kroner, sier visepolitimester i Oslo, Roger Andresen til Dagbladet.

- Nok er nok Politiet håper at kraftig oppjusterte bøter kan fungere preventivt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer