MØTER MOTSTAND: Flere Molde-supportere har vendt seg mot klubblegenden Ole Gunnar Solskjær. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
MØTER MOTSTAND: Flere Molde-supportere har vendt seg mot klubblegenden Ole Gunnar Solskjær. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Ullevaal-storm mot Solskjær. Rasende supportere krever 43-åringen sparket

- Jeg stiller på jobb, kontrer Molde-treneren.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Til tross for et ydmykende 3-0-tap for Vålerenga, sto Molde-trener Ole Gunnar Solskjær rak i ryggen i møte med pressen etter oppgjøret.

Parallelt forlot flere av klubbens supportere nasjonalarenaen i harnisk. I en video publisert av TV 2 krever en rekke av dem at klubben sparker Solskjær. Til Dagbladet svarer Molde-sjefen at han foreløpig ikke har hatt samtaler med ledelsen om sin egen jobb og at han ikke har noen planer om å gi seg.

- Jeg stiller i alle fall på jobb og gjør det jeg kan for å snu denne trenden her. Det er ikke noe problem, sier Solskjær.

Skjønner frustrasjonen

Skulle det vise seg at supporterne får viljen sin, vil det være sensasjonelt med tanke på statusen Solskjær tidligere har opparbeidet seg i klubben. Den levende legenden forstår likevel at det stilles spørsmål ved posisjonen hans.

- Det er alltid situasjoner rundt en trener når man ikke vinner fotballkamper med et godt spillermaterial. Selvfølgelig skjønner jeg jo det, men det spørsmålet kan dere ta med de som har med det å gjøre, forteller Solskjær.

Molde-leder Øystein Neerland har på sin side ikke besvart Dagbladets henvendelser mandag kveld.

Gjør endringer

Etter å ha ledet Molde til to seriemesterskap og ett cupgull i sin første periode som klubbens trener, står romsdalingene nå uten seier siden 21. mai. Av de siste seks kampene, har fem endt med tap.

Mot Vålerenga så heller ikke Molde ut til å være i nærheten av et vinnende lag. De prekære omstendighetene gjør at Solskjær må gjøre endringer.

- Jeg jobber fortsatt videre på mye av den samme måten, men det er klart det er noen grep du må ta når du får resultater imot.

- Hvordan vil du bygge opp tilliten til supporterne igjen?

- Jeg må bare prøve å gjøre jobben min så godt som mulig, forberede meg til neste trening og kamp. Jeg er jo like skuffet som dem. Jeg føler med både supportere og spillere i den situasjonen vi er i nå, men vi skal komme sterkt ut av den.

Freder Solskjær

Tornekrattets leder, Svein Erik Jenset, vil ikke dele sine tanker rundt verken lagets prestasjon eller Solskjærs framtid i kveld.

Molde-spiller Mattias Moström freder imidlertid treneren sin.

- Han er flink som vanlig, det er vi på banen som ikke får ut det han vil, sier Moström til Dagbladet.

- Det er Molde-supportere som ønsker ham bort. Hva synes du om det?

- Det er ingen løsning. Han er den beste treneren i Tippeligaen. Det er vi som må skjerpe oss - enkelt og greit, sier svensken.

Solskjær får også støtte av VIF-trener Kjetil Rekdal. Romsdalingen mener Molde-supporterne må roe seg ned.

- Molde har 1.-plass, 6.-plass, 1.-plass, 6.-plass de siste fire årene. De har mistet mange spillere. De må bygge et nytt lag. Dette er det største problemet til supportere og media, utålmodigheten. Molde kommer til å vinne mange kamper utover høsten, det er bankers. De har fått inn noen nye spillere, så de vil bare bli bedre og bedre. Det trenger man ikke bekymre seg for, sier Rekdal til Dagbladet.

Sammensatt problem

Ingen legger likevel skjul på at Molde er i trøbbel. Etter store utskiftninger i spillerstallen både i vinter og i sommer, er kontinuitet i ferd med å bli et fremmedord.

I kveld stilte Solskjær med en sentrallinje bestående av keeper Ethan Horvath, stopperne Ruben Gabrielsen og Vegard Forren, midtbanespillerne Amidou Diop og Babacar Sarr, mens Fredrik Brustad og Björn Sigurdarson utgjorde spissduoen. Bare Forren er igjen fra starten av 2015-sesongen.

Solskjær erkjenner at det er et problem.

- Det er vanskelig å si hva som er hovedgrunnen til at resultatene er som de er, men mangelen på kontinuitet er en av dem. Det er en del av forklaringen, men jeg skal ikke komme med noen unnskyldninger. I dag føler jeg med gutta. Jeg vet hvor mye de vil. Når du begynner å tvile, kommer du for seint i mange situasjoner, og da får du resultater imot deg i Tippeligaen, sier Solskjær.

- Må snu negativiteten

- Hvordan tenker du at du kan snu denne trenden?

- Vi må bare fortsette sånn som vi har gjort denne uka. De som ser spillerne jobbe hver dag, ser at de vil. Treningene er gode. Det må bare snus i kamp. Det håper vi det gjør på lørdag. Som trener er du nødt til å snu denne negative skuffelsen til en revansjelyst.

- Blir du usikker på deg selv og dine metoder når det går som dette?

- Jeg var gjennom denne situasjonen i 2013, hvor vi også hadde ett poeng fra seks kamper. Da snudde vi det med en kamp mot Aalesund. Nå jobber vi med å snu det mot Bodø/Glimt på lørdag. Jeg tenker på at vi må komme fortest mulig inn på vinnersporet.

Skryter av Røkke og Gjelsten

- Jeg stusser på at det er så mange endringer i et Molde-lag som var tippet å kjempe om gull. Er dette noe som har skjedd uten at du ønsket det eller har det vært planlagt?

- Vi hadde et møte på torsdag med supporterne hvor jeg forklarte at baksiden av medaljen, da vi gjorde det så bra som vi gjorde i fjor (i Europa League), er at de beste spillerne blir attraktive for større klubber. Vi har solgt en del og en del har gitt seg. Vi har nå fylt hullet etter Daniel (Berg Hestad) med Baba (Babacar Sarr), og han kommer til å gjøre dette laget mye bedre. Han vinner alt av dueller. I sommer har vi også mistet målscorerne våre. Nå har vi fått inn Bjørn og Fredrik. Vi har hentet inn mye potensial, som kommer til å bli godt. Vi har en ellever fra 2015-sesongen som er borte, og det tar det tid å erstatte.

- Har du de ressursene som du ønsker tilgjengelig?

- Ja. Det er en helt unik klubb med tanke på struktur, og med Bjørn Rune og Kjell Inge på toppen. De er ambisiøse som bare det, og det er jeg og klubben også. Jeg har fått en støtte som en trener i min situasjon bare kan drømme om, sier Solskjær, som går noen interessante dager i møte.