Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ullevålseter: - Helt rått

Fornøyd etter sitt første motorrally.

For første gang i karrieren har Pål Anders Ullevålseter deltatt i et «motorrally». Og etter fredagens avsluttende etappe var han et eneste stort smil, til tross for skuffende sportslig resultat.

Den tidligere ørkenverdensmesteren ødela alle muligheter til en god plassering i VM-runden på Sardinia da han krasjet torsdag. Fredagens avslutningsetappe ble som en gjennomkjøring å regne, men han ga likevel alt i et forsøk på å kjøre seg opp fra sjetteplassen.

- Det gikk ikke. Det var for langt opp til han som lå på femteplass, og jeg er ganske skuffet over at jeg rotet bort alt med velten torsdag, sier Ullevålseter til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Men han angrer ikke på at han tok turen til den idylliske italienske øya.

- Nei, det her var bare helt rått. For første gang har jeg kjørt noe som de i Italia og Spania kaller motorrally. Det innebærer å kjøre på tre meter smale traktorveier langt oppe i fjellene. Og der bør du være konsentrert, slår han fast med et smil.

20 centimeter fra 100 meters stup

Normalt går VM-rundene i ørkenrally på flate områder, hvor følgene etter å bomme på sporet ikke er veldig store. På Sardinia var det noe helt annet.

- Man kan kjøre opp mot grensen, men absolutt ikke over den. Man kommer i hundre, og tar svingene med 20-30 centimeters klaring. Da kiler det skikkelig i magen. Men bommer man på sporet, er det hundre meter ned. Da er man sjanseløs, forteller Ullevålseter.

LÆRERIKT: Pål Anders Ullevålseter kjørte på smale veier i Italia. Foto: SCANPIX
LÆRERIKT: Pål Anders Ullevålseter kjørte på smale veier i Italia. Foto: SCANPIX Vis mer

Han selv var i bakken to ganger i løpet av rallyet. Første gang torsdag, og en gang under fredagens kjøring.

- Jeg er skikkelig mørbanket nå, men det går bra. Det har faktisk ikke vært en eneste alvorlig ulykke her, og det skyldes helt sikkert at folk vet at de må være topp konsentrerte, ellers går det galt.

I motsetning til de øvrige VM-rundene, navigerte ikke deltakerne med GPS under løpet på Sardinia. De kjørte faktisk etter noter.

- Det var utrolig lærerikt, og veldig morsomt. Dette kommer godt med i framtiden, forteller han.

Et godt råd til Solberg

Han endte på sjetteplass i sin klasse, mens Marc Coma vant. VM-leder David Casteu ble nummer tre på Sardinia. Etter tre av sju VM-runder er han på fjerdeplass.

- Nå venter Marokko i slutten av mai. Der er det stort sett bare steinunderlag. Men vi skal en tur innom Sahara, så jeg håper det blir litt sand der, sier han.

Neste uke skal Petter Solberg og resten av rally-VM kjøre noen av strekningene som Ullevålseter og co. gjorde unna denne uka. Og enduro-føreren har iallfall et godt råd til kameraten sin.

- Han bør holde seg i sporet...

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling