FULLFØRTE FOR TIENDE GANG: Pål Anders Ullevålseter noterte sin svakeste plassering i sammendraget i Dakar-rallyet, men er likevel godt fornøyd med å ha fullført det tøffe ørkenrallyet et tosifret antall ganger på elleve forsøk. Foto: Maindru Photo / Team Ullevålseter
FULLFØRTE FOR TIENDE GANG: Pål Anders Ullevålseter noterte sin svakeste plassering i sammendraget i Dakar-rallyet, men er likevel godt fornøyd med å ha fullført det tøffe ørkenrallyet et tosifret antall ganger på elleve forsøk. Foto: Maindru Photo / Team UllevålseterVis mer

Ullevålseter avsluttet Dakar-rallyet med å tryne i tornekratt

- Ikke helt den avslutningen jeg hadde håpet på.


(Dagbladet): Pål Anders Ullevålseter fullførte i dag sitt tiende Dakar-rally. En imponerende prestasjon i seg selv av 44-åringen, selv om plasseringen ble den svakeste han har notert seg om vi ser bort fra den ene gangen han måtte bryte med skade.

Han ble nummer 14 på dagens etappe, og nummer 16 i sammendraget. De ni foregående gangene har han endt på niendeplass eller bedre.

- Årets Dakar-rally har vært tøffere for min del enn tidligere. Sett bort i fra noen småulykker som jeg tapte tid på, har jeg fått tøffere konkurranse enn ventet fra en del hittil ukjente ryttere. Disse er bedre på enduro og motocross enn meg, det vil si mer kuppert terreng, mindre sand og åpne landskap, forteller Ullevålseter i en pressemelding.

Han sier at enklere navigasjonsutfordringer i årets rally har gjort at de nye ikke har tapt så mye på manglende rutine på dette området.

- Jeg kommer derfor til å legge om litt på treningen og de øvrige forberedelsene foran Dakar 2014, sier Ullevålseter.

Dagens etappe var ikke noen sjarmøretappe, og for Ullevålseter ble det ingen perfekt finale.

- Vanligvis pleier sisteetappen og være ganske lett, men dét var den ikke i dag. Det var beintøft om plassene og støvet stod fra start til mål — for alle. Føler at jeg kjørte ganske bra i dag, utenom at jeg tryna rett før mål inn i et tornekratt.  Ikke helt den avslutningen jeg hadde håpet på og det kostet meg rundt 15 sekunder — uten at dét hadde noen betydning verken på etappen eller sammenlagt, forteller han.

Plasseringen til tross er han godt fornøyd med å ha gjennomført enda et tøft Dakar-rally.

- Det er ganske deilig å fullføre Dakar for tiende gang. Jeg gleder meg til å komme hjem og er ikke så skuffet over at jeg er utenfor topp ti for første gang i karrieren. Dette er stort å være med på, og jeg synes det føles godt å ha fullført nok en gang.