FALT: Pål Anders Ullevålseter falt etter omtrent en mil på dagens etappe, og rev av en muskel i brystet da han skulle løfte opp sykkelen igjen. Her er han avbildet fra gårsdagens etappe. Foto: Reuters / Jacky Naegelen / Scanpix
FALT: Pål Anders Ullevålseter falt etter omtrent en mil på dagens etappe, og rev av en muskel i brystet da han skulle løfte opp sykkelen igjen. Her er han avbildet fra gårsdagens etappe. Foto: Reuters / Jacky Naegelen / ScanpixVis mer

Ullevålseter besvimte like etter målgang

Rev av muskel etter fall. - Den verste og vondeste dagen jeg har opplevd i Dakar-rallyet.

(Dagbladet): Pål Anders Ullevålseter besvimte ved målgang etter dagens etappe. Nå er det usikkert om han kan fortsette i Dakar-rallyet.

Han hadde akkurat levert tidsskortet etter målpassering da han besvimte. Arrangøren fant ham liggende på bakken og fraktet ham videre til sykehus, skriver Team Ullevålseter på hjemmesiden hans.

Ullevålseter ble skadet etter en ulykke omtrent en mil ut i etappen. I en pressemelding forteller Ullevålseter at han veltet i en sanddyne, og da han skulle løfte opp sykkelen rev han av en muskel i brystkassa.

- Dagen har derfor vært svært preget av smerter for Pål Anders. Selv de minste dumper har skapt smerter og han har ikke kunnet vri overkroppen i det hele tatt. Han har også hatt så vondt at han ikke har fått drukket nok og er ved målgang svært dehydrert, skriver teamet til Ullevålseter i en pressemelding.

Facebook-siden sin skriver han:

«[...] VELDIG vondt. Nå ligger jeg på sykestua og venter på røntgen. Det ble 11. plass i dag, og jeg beholder 7. plassen. Snakk om flaks».

Han håper å kunne fullføre Rally Dakar, men det er usikkert om han makter å fullføre det beinharde rallyet.

- Det er usikkert om han er klar til start i morgen, men han håper å fullføre rallyet. Akkurat nå er han svært fornøyd hvis han klarer å holde på 7. plassen han ligger på i sammendraget, heter det i pressemeldingen.

Pål Anders Ullevålseter har deltatt i Dakar-rallyet elleve ganger, men beskriver denne dagen «som den verste og vondeste» han noen gang har opplevd i rallyet.

Nordmannen er mindre enn seks minutter unna sjetteplass. Han ble frakjørt med ti og et halvt minutt av etappevinner Marc Coma fredag.

Spanjolen tok over ledelsen sammenlagt og er 1.35 minutt foran franskmannen Cyril Despres. To etapper gjenstår før målstreken i Lima, Peru.

BESVIMTE: Pål Anders Ullevålseter besvimte etter dagens etappe i Dakar-rallyet. Her er han avbildet fra en tidligere etappe.  Foto: AP Photo / Martin Mejia / Scanpix
BESVIMTE: Pål Anders Ullevålseter besvimte etter dagens etappe i Dakar-rallyet. Her er han avbildet fra en tidligere etappe. Foto: AP Photo / Martin Mejia / Scanpix Vis mer